Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

GT zege in Omloop van Vlaanderen voor Fredericq Delplace

Geschreven door  Sep 08, 2017

De ConXion Omloop van Vlaanderen was een heel zware wedstrijd. De wisselende weeromstandigheden maakten dat het niet evident was om met een krachtige achterwielaaangedreven Porsche over de proeven te gaan. Fredericq Delplace en Arne Bruneel ontweken alle valstrikken en wonnen met glans de GT klasse.

“De eerste proef op zaterdag lag nog heel veranderlijk bij na de regen van de nacht voordien, we zijn dan ook heel voorzicht gestart,” vertelt copiloot Arne Bruneel. “Op de tweede proef in Houthulst was het droog en de proef lag Fredericq bijzonder goed. We hebben op Houthulst twee maal de vierde tijd gereden midden tussen de R5 wagens.”

Na een heel regelmatige en foutloze koers stond de Porsche van Fredericq en Arne bij het ingaan van de laatste ronde op een achtste plaats. Maar toen gingen de hemelsluizen opnieuw open… “Op Passendale viel het nog mee, maar in Houthulst was niet te doen. Iedereen stond op slicks en overal was er aquaplaning, het was ook niet te verwonderen dat we even van de baan gingen. Na ons heeft men de proef gestopt maar ondertussen hadden wij 2 plaatsen verloren… Maar al bij al ben ik tevreden, ondanks die kleine schuiver kunnen we de Porsche zonder schade terug mee naar huis nemen. Het was een zwaar, maar ook bijzonder geslaagd weekend,” aldus Fredericq.

Het team kon uiteindelijk afsluiten met een 10de plaats, de winst in de GT klasse en ook enige GT aan de finish, alle concurrenten in de klasse moesten vroegtijdig aan de kant. “Deze klassenwinst doet deugd,” wist Fredericq na afloop van de wedstrijd. “Met het ganse team hebben we hard gewerkt om de Porsche in orde te krijgen. We hebben nog enkele werkpunten, maar stilletjes hoop ik om volgend jaar nog eens een volledig kampioenschap te kunnen rijden met deze Porsche.”

Het team kon in Roeselare rekenen op de steun van D24 Tracking Systems en Valcke Prefab Beton en tal van andere sponsors. Mogelijks worden dit jaar nog enkele wedstrijden afgewerkt met het oog op 2018.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws