Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Pirelli partner van het Junior BRC

Geschreven door  Feb 08, 2018
Pirelli promoot jong rallytalent door een nieuw partnership met het Pirelli Junior Belgian Rally Championship

Pirelli wordt de exclusieve partner van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, waarbij de winnaar de kans krijgt om door te stoten naar het Junior World Rally Championship, waar Pirelli ook de enige bandenleverancier is. 
 
Het Pirelli Junior Belgian Rally Championship wordt verreden over de 9 wedstrijden van het Belgian Rally Championship. Voor de jongeren, geboren na 31 december 1990, die rijden met een R2 in klasse RC4, tellen de beste 6 resultaten behaald in 8 geselecteerde wedstrijden mee voor de eindstand in het Pirelli Junior BRC. Per wedstrijd zal de top 3 in het Junior-klassement beloond worden met een prijs in Pirelli-banden (4 banden voor de winnaar, 2 banden voor de tweede en 1 band voor de derde). De eindwinnaar van het Pirelli Junior BRC krijgt in 2019 gratis banden voor zijn wedstrijden in het Belgian Rally Championship of het Junior Wereldkampioenschap, met bijkomend een financiële tegemoetkoming van Pirelli en de promotor van het JWRC als de winnaar kiest voor een internationaal programma in het Junior WRC.

"Wij zijn zeer verheugd om dit jaar deze belangrijke samenwerking met het Junior Belgian Rally Championship aan te gaan,” vertelt Terenzio Testoni, Rally Activity Manager van Pirelli. “Dit partnerschap past perfect in de filosofie van Pirelli die het accent legt op de jeugd en het promoten van de rallykampioenen van de toekomst. Dankzij onze leveringsovereenkomsten met het Junior European Rally Championship en ook het Junior World Rally Championship, hebben we een platform gecreëerd waarbinnen talenten zich kunnen ontwikkelen en we de meest beloftevolle jongeren kunnen laten doorgroeien van nationaal niveau tot de absolute top van de sport.”

“We zijn vereerd en verheugd dat we Pirelli mogen verwelkomen als partner van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship,” vertelt Chris Courteyn, de promotor van het BRC. “Pirelli is een grote naam in de autosport met een rijke historie. Dat Pirelli zijn naam verbindt aan het Belgian Rally Championship, is uitstekend voor de uitstraling en het imago van het kampioenschap, waarin veel jongeren hun sporen verdienden om vervolgens uit te groeien tot internationale toppers. Denk maar aan Freddy Loix, François Duval en Thierry Neuville.”

Het Belgian Rally Championship 2018 gaat op 24 februari van start in Landen met de Rally van Haspengouw.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws