Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret met een Peugeot 208 T16 in het Belgisch rallykampioenschap

Geschreven door  Feb 12, 2018

Sébastien Bedoret, vice-juniorkampioen van België in 2017, zet dit seizoen een belangrijke stap in zijn carrière. Vanaf de Rally van Haspengouw zal de jonge rijder uit Donstiennes in actie treden met de Peugeot 208 T16 R5 van het Pevatec-team, een wagen uit de koninginneklasse. Samen met corijder Thomas Walbrecq heeft hij maar één doel: stap voor stap vooruitgang boeken!

Sébastien Bedoret maakte indruk in 2017. Tot de laatste wedstrijd kon hij strijden om de Belgische Junior-titel. Meer nog dan zijn vier overwinningen in de Junior-categorie was het zijn aanvallende stijl en zijn tijden die hij aan het eind van het seizoen liet optekenen die indruk maakten bij de waarnemers. Een eerste testrit met een Peugeot 208 T16 na de Condroz Rally wist hem te overtuigen: in 2018 zou hij met een R5 aan de start komen.

“Dankzij alle inspanningen van mijn entourage en de steun van nieuwe partners kunnen we het Belgisch rallykampioenschap inderdaad in de koninginneklasse afwerken”, aldus de jongeman uit Thuin. “Behalve die vijftig testkilometers in november heb ik nog nooit met een vierwielaangedreven machine met turbomotor gereden. Tijdens die test werd me onmiddellijk duidelijk hoe fantastisch zo een bolide wel is. Aan de acceleratie kan je snel wennen, maar het remvermogen en de wegligging zijn een wereld van verschil met wat ik tot nu toe bestuurde. We kozen uiteindelijk voor een wagen die misschien niet van de allerlaatste generatie is, maar dat moet me wel toelaten meer rally’s te rijden en dus een maximum aan ervaring op te doen. Als ik er klaar voor ben kan ik nog altijd overschakelen naar een recentere auto!”

Laatst aangepast op Maandag, 12 februari 2018 15:12
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws