Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Strijd verwacht op alle niveaus tijdens Rally van Haspengouw

Geschreven door  Feb 23, 2018

De start van het seizoen 2018 in het JobFIXers Belgian Rally Championship nadert met rasse schreden. Vrijdag zullen de deelnemers al in Landen zijn voor de technische keuring. Zaterdagochtend zullen de motoren brullen vanaf 8h.

De strijd voor de overwinning belooft heel spannend te worden tussen de Skoda Fabia's R5 van Cédric Cherain, Kris Princen en Vincent Verschueren tegen de Subaru Impreza WRC van Marc Timmers. Maar de debatten zullen ook interessant zijn op andere niveaus. Achter de R5's en de drie Porsches 911 GT3 van Patrick Snijers, Gunther Monnens en Henri Schmelcher, tellen we nog liefst tien 4x4 turbo's gr.N of gr.A. Jonas Langenakens voert de meute Mitsubishi Lancers aan, waarmee Marc Streel, Steve Vanbellingen, Jimmy D'Hondt en consorten de onderlinge strijd aan zullen gaan tegen de twee Subaru Impreza's van Johnny Vanzeebroeck en Nico Degroot.

In R2 tellen we drie kandidaten voor de Junior-titel: Thibaud Mazuin (Skoda Fabia), Niels Reynvoet (Ford Fiesta) en Stijn Pacolet (idem). Mogelijk komt Grégoire Munster (Opel Adam) daar nog bij. Naast Patrick Vandeputte hebben ze met Manu Canal-Roblès, die aan de start komt met de Skoda Fabia R2 van Listrez Motorsport, alvast een mooie referentie.

In de categorie NCM zal de strijd gaan tussen de deelnemers aan de M Cup. De merkencup telt maar liefst 12 BMW's, met een mooie verscheidenheid aan modellen. Franky Boulat is vastbesloten om zijn titel te verdedigen met zijn M3 E36, terwijl Kurt Braeckevelt ook een gooi wil doen naar de eindzege met zijn mooie 1M. Mats Van den Brand gaat de strijd aan met een M3 E30. In eigen streek moet men altijd rekening houden met Patrick Diels (132i), maar ook met de Nederlander Wim Muilwijk (M3 E46), Jens Maes (130i) en de anderen die zich in de kijker willen rijden. Hopelijk geeft het reglement van de M Cup ook Guino Kenis en Tom Van Rompuy de kans om de rangen van deze M Cup te vervoegen met hun M3's E30.

Zij behoren alvast tot de tenoren van deze openingsmanche van het Belgian Historic Rally Championship. Daarin nemen ze het op tegen de Porsches van Glenn Janssens en Patrick Mylleville, de Ford Escort Mk2 van Dirk Deveux, de Ford Sierra van Frank Baert en vooral de Subaru Legacy RS van Paul Lietaer, die wegens motorschade zijn Opel Manta 400 niet zal presenteren in Landen.

Laten we ook de 25 deelnemers in het RACB Rally Criterium niet vergeten. Om de kosten te beperken, rijden zij slechts twee lussen in plaats van de drie ronden in de BRC-wedstrijd. Men moet al een helderziende zijn om een favoriet te tippen tussen Stefaan T'Joens (Renault Mégane RS), Philip Lommers (BMW M3), Chris Dobbelaere (Opel Kadett GT/E) en de lokale Jan Jacobs, voor de gelegenheid genavigeerd door Juha Bos in een BMW M3 E43. De strijd voor de ereplaatsen wordt ook erg boeiend tussen Tom Simonis (BMW M3), Frederik Vrolix (Toyota Yaris), Erik Vanwinckelen (Opel Astra), Olrik Hanegreefs (Peugeot 206 RC), Erik Dams (Toyota Corolla) en enkele anderen.

De 42 deelnemers van de Gitter Regularity Rally rijden mee in een ander soort wedstrijd, maar ze willen ook bijdragen tot het spektakel.

De eerste manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC), de Rally van Haspengouw, wordt verreden op 24 februari, met start in Landen (Domein ’t Park, Hannuitsesteenweg) van 8h tot 19h over 3 ronden van 4 proeven. De algemene toegang kost slechts 20€. Voor een enkele proef bedraagt de inkomprijs 10€. Het programma kan je kopen voor 5€. Dat alles voor een volledige dag spektakel, want het belooft erg boeiend te worden op de stoffige proeven, zoals toen de "Haspengouw" in de lente verreden werd.

Volg de wedstrijd live!

Dankzij "rally radio", in samenwerking met Trudo FM, kan je de Rally van Haspengouw dit weekend live volgen. Gilbert Vannutte zal, zoals gebruikelijk, de studiopresentatie verzorgen. Kristof Klinkers en Reginald Delmarche verzorgen de interviews aan de finish van de klassementsproeven. Trudo FM is te beluisteren op 105.2 FM, maar ook in streaming of via de App's 'FM Rally' en 'BRC Championship'.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws