Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Franky Boulat blikt terug op de Rally van Haspengouw

Geschreven door  Mrt 02, 2018

Afgelopen zaterdag verschenen er finaal negen teams aan de start van de M Cup voor de eerste manche van het BRC (Belgian Rally Championship) en tevens de eerste manche van het, ondertussen al het vierde seizoen, van de M Cup, met name de 21ste editie van de Rally van Haspengouw.

Ondanks de koude temperaturen was de publieke opkomst massaal en is het BRC sterk gestart. Het spektakel met maar liefst tien R5 wagens van de koninginnenklasse, 3 Porsches GT3, BMW M-Cup, … was het zeker waard om de koude te trotseren. De verkavelingswegen waren in en rond Landen kurkdroog maar de door de ijskoude temperaturen konden de banden niet op temperatuur komen zodat het steeds zeer glad bleef. Zeker voor de krachtige achterwielaangedreven BMW's bleef het opletten.

De eerste proef toonde al snel dat er dit seizoen zeker rekening dient gehouden te worden met de snelle Nederlander Mats van den Brand. Ook Diels startte als streekpiloot zeer snel maar reeds op KP3 moest deze de strijd staken met een gebroken achterbrug. Na de eerste lus stonden we op een stabiele tweede plaats in de M-Cup met een mooie voorsprong op Kurt Braeckevelt die als derde volgde. Tijdens de tweede lus konden we enkele malen gelijke trend houden met Mats van den Brand maar op regelmaat de achterstand inhalen bleek onmogelijk. Op het einde van de tweede lus werd het letterlijk even warm voor van den Brand wegens een koelvloeistoflek. Dame fortuna stond aan hun zijde, want na een noodoplossing kon het team alsnog hun wedstrijd ongestraft verderzetten ondanks enkele minuten vertraging en een herstelling in de neutrale zone.

In de strijd om de derde plaats in de M Cup ging Braeckevelt helaas in de slotproeven nog van de baan met flinke schade aan de 1M tot gevolg. Muilwijk kon hierdoor de derde podiumplaats veroveren. Finaal zijn we tiende algemeen geëindigd net achter Mats die de snelste was en 9de algemeen finishte. Gezien het zeer sterke startveld is dit een onverhoopt sterk resultaat waarmee we super tevreden zijn!

De wagens voor ons zijn echte topwagens met toppiloten. Het seizoen is goed gestart en belooft zeer uitdagend te worden! We staan meteen tweede in de M Cup. Noteer alvast de volgende manche in je agenda, namelijk de TAC Rally te Tielt op 7 april. Met dank nogmaals aan alle helpende handen en partners!

Laatst aangepast op Vrijdag, 02 maart 2018 08:47
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws