Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Christian Jupsin over "zijn" Herock Spa Rally

Geschreven door  Mrt 02, 2018

Voor het vierde opeenvolgende jaar spreken we af aan het eind van de winterperiode om samen een veelbelovende nieuwe editie van de Herock Spa Rally te beleven. Het team van DG Sport heeft er alles aan gedaan om een wedstrijd te organiseren die trouw blijft aan haar jonge traditie: zoals altijd is het parcours gevarieerd en goed uitgedokterd en zal het garant staan voor een paar zeer mooie overwinningen.

Twaalf maanden geleden ging de Herock Spa Rally van start in Spa-Francorchamps op de eerste dag van de wedstrijd. Deze keer is het mooiste circuit ter wereld als het ware een link tussen de verschillende etappes, zowel op vrijdag als op zaterdag. Bovendien wordt het assistentiepark er gehuisvest alsook alle diensten van de organisatie. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Nathalie Maillet, directrice van het circuit, van harte te bedanken om ons toe te laten om een onevenaarbare locatie op dergelijke manier te mogen gebruiken.

Spa zelf wordt trouwens ook niet verwaarloosd, verre van zelfs. De deelnemers moeten de "Parel van de Ardennen" meermaals aandoen zoals voor het podium dat nog steeds op de Place du Monument wordt opgetrokken en voor de lange haltes in het fantastische Parc de Sept Heures. Sta mij toe om te onderlijnen hoe belangrijk de rol van de autoriteiten van Spa is, wiens medewerking onontbeerlijk is om dergelijke "drievoudige confrontatie" op poten te zetten. Ik herinner er u aan dat de Herrock Spa Rally immers de tweede manche van het Belgisch kampioenschap is voor moderne wagens (BRC) en historische wagens (HBRC), en tevens een niet te missen evenement voor de fans van regelmatigheidswedstrijden (VHRS)

Ten slotte wens ik ook de burgemeesters van de dorpen die we aandoen met onze wedstrijd te bedanken en de vele honderden vrijwilligers die zorgen voor een goed verloop van dit evenement : zonder hen zou er geen Herock Spa Rally zijn, zo eenvoudig is het! De arena is klaar, de strijders zijn gekend... en ze hebben een zeer hoog niveau, rest DG Sport enkel nog het scenario uit te schrijven voor de wedstrijd. De laureaten zullen gekend zijn na vijftien specials waarbij de toeschouwers waar voor hun geld zullen krijgen. Ik wil er ook even aan herinneren hoe belangrijk het is voor de toekomst van de Herock Spa Rally dat voor deze wedstrijd een kleine toegangssom wordt betaald, klein in verhouding tot de inkomtickets voor andere evenementen, en dat de toeschouwers voorzichtig en respectvol omgaan met het bezit van anderen.

Het aftellen is begonnen. 3, 2, 1, go, maak plaats voor de wedstrijd!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws