Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Herock Spa Rally: In het teken van de revanche… en nieuwigheden

Geschreven door  Mrt 07, 2018

Alles wijst er op dat de Herock Spa Rally 2018, tweede manche van het JobFixers Belgian Rally Championship, een heel open wedstrijd wordt, want nogal wat teams kunnen aanspraak maken op de winnaarstrofee die op zaterdagavond na 200 km tegen de klok zal worden uitgereikt. Alle tenoren hebben één punt gemeen: ze zijn op zoek naar revanche!

Princen-Eelbode (Skoda Fabia R5): Kris Princen, afgelopen zaterdag laureaat in Haspengouw, zal zeker nog niet vergeten zijn dat hij in 2017 aan de leiding van de Herock Spa Rally reed, vooraleer in het zicht van de streep in de fout te gaan. Deze keer krijgt hij Bram Eelbode naast zich, en Princen is vastbesloten het eind te halen, op de eerste plaats bovendien. Het zou hem maximaal laten profiteren van zijn belangrijkste titelconcurrent, regerend kampioen Vincent Verschueren.

Cherain-Cuvelier (Ford Fiesta R5): Twaalf maanden geleden reed Cédric Cherain met zijn DS3 RRC als eerste over het finishpodium, maar hij verloor de overwinning voor de groene tafel na een akkefietje over de banden. Omdat hij in Haspengouw te vroeg de strijd moest staken heeft de Luikenaar dus op zijn minst twee goede redenen om aan het stuur van zijn Skoda te proberen te winnen.

De Mévius-Louka (Peugeot 208 T16 R5): Omdat hun Peugeot 208 R2 het lange rechte stuk van Francorchamps niet kon verwerken moesten de vertegenwoordigers van het RACB National Team in 2017 al snel de strijd staken in de Herock Spa Rally. Sindsdien hebben ze een – grote – stap voorwaarts gemaakt en komen ze nu met een T16 R5 aan de start. Ze dromen van revanche en zijn vast van plan om na een mooie start van het seizoen 2018 op hetzelfde elan door te gaan.

De Mévius-Leyh (Skoda Fabia R5): Zijn deelname aan de Condroz 2017 was te snel afgelopen, ondanks het feit dat hij voorin wist mee te draaien. Ghislain de Mévius – met André Leyh aan zijn zijde – wil die pechepisode vergeten door in Spa om de zege te strijden. We kunnen ons ook voorstellen dat hij de tijden van zijn kleine broer in de gaten zal houden…

Albert-Mergny (Ford Fiesta R5): Ook hij houdt gemengde gevoelens over aan de meest recente Condroz Rally, na een spectaculaire crash. Een jaar geleden zorgde een probleem met de ontsteking voor een opgave in Spa. Op een terrein dat hij goed kent wil de streekrijder zijn pechreeks halt toeroepen door met zijn Ford Fiesta R5 een sterke prestatie neer te zetten.

Fernémont-Maillen (Skoda Fabia R5): Hij begint zijn seizoen 2018 in Spa, en rijdt voor het eerst met een Skoda Fabia R5. Hij hoopt zijn opgave van de vorige editie, wegens remproblemen, te doen vergeten en een pak punten voor het kampioenschap te scoren.

Debackere-Dekeyser (Skoda Fabia R5): De amazone uit Wervik keert terug naar de Ardennen… waar ze twaalf maanden geleden na een ongeval moest opgeven. Het doel dat ze deelt met corijder Didier Bostoen lijkt dus makkelijk te raden: in de kopgroep aan de finish geraken en de eerste punten voor het kampioenschap scoren.

Fumal-Louette (Citroën DS3 R5): Net zoals Cédric Cherain raakte ook hij verwikkeld in de bandenaffaire van 2017, waardoor hij een plaats bij de eerste vijf verloor. “Mr. Cybernet” wil dit jaar minstens even goed doen… zonder de problemen na de finish. Toch zal hij wat tijd nodig hebben om in het juiste ritme te geraken.

Snijers-Bouchat (Porsche 997): Hun Rally van Haspengouw zat er na twee stukke aandrijfassen veel te snel op, dus de meervoudige Belgische rallykampioen en zijn wingman beginnen hun campagne 2018 pas echt in Spa… een rally waar ze twaalf maanden geleden voortijdig de strijd moesten staken.

Bij de deelnemers aan de tweede manche van het kampioenschap zijn er nochtans ook nog die op geen enkele manier op revanche zinnen… maar die toch stevige ambities koesteren. Dan denken we in de eerste plaats aan Bedoret-Walbrecq (Peugeot 208 T16 R5), auteurs van een overtuigende debuut met hun R5-bolide in Landen, Bouvy-Hottelet (Porsche 997) die de schitterende derde plaats van 2017 willen bevestigen. Cartelle-Jacob (Porsche 997) strijden voor het eerst mee bij de grote jongens en zullen op de voet worden gevolgd, net zoals Cracco-Vermeulen (Ford Fiesta R5), voor wie de Herock Spa Rally vooral zal dienen om opnieuw in het wedstrijdritme te geraken.

Voeg bij deze lijst nog de talrijke wagens uit de klassen NCM en NCE (Peugeot 306, Renault Clio, Ford Fiesta R200, BMW M3, VW Golf et Polo, Honda Civic), RC4 (Peugeot 208, Ford Fiesta, Opel Adam, Skoda Fabia) en RC3 (Citroën DS3, Renault Clio), en u merkt dat het startveld – in BRC – van de editie 2018 van de Herock Spa Rally er indrukwekkend uitziet!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws