Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 15 december 2018

logo rally online

Rally Online België

Een Renault Clio 4x4 aan de start van de Herock Spa Rally

Geschreven door  Mrt 08, 2018

De Herock Spa Rally 2018 is ook het decor voor twee Belgische premières, twee auto’s die heel snel heel hoog zullen scoren bij de toeschouwers. De Fiat 124 Abarth beschikt nu over een RGT-homologatie, en stond nooit eerder binnen onze landsgrenzen aan de start. Wie anders dan Cédric De Cecco is bereid die uitdaging aan te gaan? De Luikenaar, die normaal met voorwielaandrijvers of 4x4’s rijdt, zal samen met co Jérôme Humblet zijn gebruikelijke reflexen moeten vergeten, maar we zijn er van overtuigd dat hij de kleine Italiaanse GT snel onder de knie zal krijgen.

Een andere nieuwigheid komt in bijzondere omstandigheden aan de start: de tijden van de Renault Clio van Florian Jupsin zullen worden opgenomen, maar hij zal niet in de rangschikking van de wedstrijd worden opgenomen. Een beetje zoals de Corse van Thierry Neuville in de Legend Boucles. De Clio is gebouwd volgens de in Spanje heersende N5-regels en is niet gehomologeerd in België: “Ik wil de RACB bedanken om deze materie met een open geest te behandelen en me toe te laten aan de start, zodat mijn tijden ook officieel kunnen worden gemeten,” benadrukt de rijder uit Theux, die aan de start komt met zijn kameraad Andy Mawet. Deze Clio, die dicht bij de modellen van de toekomstige R4-klasse staat, beschikt over een vierwielaandrijving en wordt aangedreven door een 1.6 turbomotor van ongeveer 290 pk, gekoppeld aan een sequentiële zesbak.

De prestaties van de Renault zullen rechtstreeks kunnen worden vergeleken met die van de Mitsubishi’s Evo van Jean-Philippe Radoux, Steve Vanbellingen en Jimmy D’Hondt.

(Foto: Enseigne Plexi)

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws