Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret klaar voor de TAC Rally

Geschreven door  Apr 05, 2018

De Škoda Fabia R5 is van een andere wereld!

Zaterdagochtend iets voor achten zullen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq over het startpodium van de TAC Rally rijden. Voor de Belgische vice-juniorkampioenen is de derde manche van het BK rally de officiële start van hun samenwerking met Škoda België.

Om deze eerste stappen goed voor te bereiden kregen de nieuwe pupillen van Freddy Loix en het Pevatec-team donderdag de gelegenheid om in de streek rond Chimay hun Škoda Fabia R5 tijdens een testsessie aan de tand te voelen. Hoewel de regen aan het eind van de voormiddag even voor stoorzender speelde, kon achteraf een positieve balans worden opgesteld. “Deze Fabia R5 gedraagt zich schitterend”, glimlacht Sébastien. “In vergelijking met de wagen die ik aan het begin van het seizoen bestuurde, is deze van een andere wereld! Alles is gewoon beter: het vermogen van de motor, maar ook de wegligging en de grip. Deze Škoda lijkt me heel makkelijk te besturen en bovendien heel precies. De auto doet me zelfs terugdenken aan mijn kartjaren…”

Op zijn 22ste heeft Sébastien nog heel weinig ervaring met een vierwielaangedreven bolide met turbomotor. Maar hij leert snel… “Hij heeft me – nog maar eens – verbaasd”, stelt corijder Thomas Walbrecq. “Na amper een paar kilometer voelde ik al dat hij zich goed voelde achter het stuur, sereen ook. Ik heb hem meer dan eens in de gaten gehouden en hij bleek zo cool dat ik de indruk had dat hij thuis met de PlayStation aan het spelen was. De wagen lijkt perfect bij hem te passen en lijkt ook makkelijk te besturen. Uiteraard is er een groot verschil tussen een testbasis en een rally, maar ik ben heel tevreden over de manier waarop alles vandaag is verlopen.”

In de regio van Tielt, waar 14 chronoritten (162 km tegen de klok) op het programma staan, komen Sébastien en Thomas echter met bescheiden ambities aan de start. “Het is heel eenvoudig: we stellen hen qua resultaat geen enkel doel”, aldus Freddy Loix, hun coach en raadgever van Škoda België. “Het enige wat we vragen is dat ze zonder druk hun Fabia R5 onder de knie krijgen. Ze moeten ervaring opdoen, en daarvoor is het halen van de finish de belangrijkste voorwaarde. De TAC Rally is een heel geschikte wedstrijd om een wagen te leren kennen, want er zijn slechts vier verschillende klassementsritten, die de deelnemers drie of vier keer moeten afwerken. Als de weersomstandigheden constant blijven dan kan je in iedere lus progressie boeken. De tenoren – die het parcours uitstekend kennen – zullen allicht onmiddellijk in het juiste ritme zitten, en ik besef dat Sébastien en Thomas nogal wat tijd zullen verliezen. Dat is maar normaal! Het belangrijkste is dat ze bij iedere doortocht wat vooruitgang boeken en zo het verschil met de snelsten beetje bij beetje kunnen verkleinen.”

Sébastien en Thomas zullen hun samenwerking met Škoda België dus in alle rust en kalmte afwerken. “We vertrekken tegen 70 %”, besluit de rijder uit Donstiennes. “En als we aan het eind van de dag aan 80 of 85 % zitten, dan is dat uitstekend! We zullen later in het seizoen nog genoeg kansen krijgen om voluit aan te vallen…”

 

>> Heb jij ons voor ons een wedstrijdverslag, voorbeschouwing of ons nieuws te melden, ook als organisator? Stuur dit dan door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. <<

Laatst aangepast op Zondag, 29 april 2018 18:31
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws