Print deze pagina

Geen evolutiemotor voor Vincent Verschueren in Rallye de Wallonie

Geschreven door  Apr 26, 2018

"Met dezelfde motor als in Tielt"

In de 35ste editie van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, moeten Vincent Verschueren en Veronique Hostens zoveel mogelijk punten scoren. Titelconcurrent Kris Princen komt immers niet aan de start, zodat de Godrive-formatie de kloof kan verkleinen. Maar, op het ultrasnelle parcours zal Vincent het onderste uit de kan moeten halen om de evolutiemotoren van Skoda te volgen.

De Rally van Wallonië is een van de lievelingsrally's van Vincent Verschueren. "Ik vind het altijd een machtige rally om te rijden. De proeven van Natoye en Crupet zijn een enorme uitdaging als piloot, want je moet het verschil maken in 5de versnelling, aan erg hoge snelheden," vertelt Vincent. "Bovendien is het meestal mooi weer en is het servicepark gezellig, met terrasjes en restaurantjes in de straat. De showproef op de Citadel, waarmee de wedstrijd vrijdagavond begint, is een proef waar je meer kunt verliezen dan winnen. Misschien zou men die proef beter zondagnamiddag rijden, als een soort superspecial als afsluiter van de rally."

Vincent Verschueren zal het dit weekend met dezelfde motor moeten doen als in de TAC Rally. Voorlopig dus geen evolutiemotor in de Fabia R5 van GoDrive. "We hebben naar een oplossing gezocht, maar Skoda kan enkel nieuwe motoren leveren voor nieuwe Fabia's R5. Ik weet niet wanneer we een oplossing vinden. Hopelijk kan ik in Ieper wel aantreden met een evolutiemotor, want anders blijven we beter thuis. Zelfs voor de Sezoensrally is het een serieus probleem, want daar heb je veel hernemingen vanuit T-situaties," vervolgt Vincent. "Dit weekend zullen Cédric Cherain en Adrian Fernémont kunnen beschikken over een betere motor. De twee favorieten zijn meteen gekend. Cherain is altijd erg snel in Namen en Adrian Fernémont heeft nog langs de proef van Vedrin gewoond. Hij is ook bijzonder sterk op dit parcours. Maar, het is een lange wedstrijd en ik voel me ook goed op deze snelle proeven. Ik ga proberen mee te zijn met de kopgroep..."

Want, Vincent Verschueren en Veronique Hostens willen in Namen een goed resultaat behalen. "Ik probeer van bij de start mee te zijn met de kopgroep. Ik kijk in elk geval uit naar die lange proef van 23 km Nettinne-Mohiville, de eerste proef zaterdagochtend. Dergelijke lange proeven zouden we meer moeten hebben in België! Bovendien is het een schitterende klassementsproef waar je het verschil kunt maken."

Afspraak vanaf vrijdagavond in de Rally van Wallonië, waar 221 km tegen de chrono op het menu staan.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be