Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Maandag, 19 november 2018

logo rally online

Rally Online België

Thierry Neuville aan de leiding na dag 1 in Ieper

Geschreven door  Jun 22, 2018

Belgische zege in het verschiet?

De opeenvolgende opgaves van Bryan Bouffier (Skoda Fabia) en Kevin Abbring (Citroën C3) hebben de deur helemaal open gezet voor Thierry Neuville, die de eerste avond van de 54ste editie van de Renties Rally als leider afsluit. Afgezien van de scratch van de Fransman op de eerste proef en de snelste tijd van Princen op KP 5, klokte ons "nationaal" duo de snelste tijd op alle andere proeven. Van dominantie gesproken. Toch moeten we ook vermelden dat Vincent Verschueren een gedeelde snelste tijd reed op Mesen. De Skoda-rijder van Godrive staat op amper 14"1. Hij pakte 7"7 terug op Kris Princen en sluit de avond af met 3" voorsprong op zijn titelrivaal.

Op 10" van het leiderstrio staat Kevin Demaerschalk op een erg knappe 4de plaats. Zelf heeft hij en tiental seconden voorsprong op Cédric Cherain, die op zijn beurt 11"6 voorsprong heeft op de leider voor het Brits kampioenschap, Keith Cronin. Ook de onderlinge strijd tussen de Britten is erg spannend, want Cronin heeft 5" voorsprong op zijn dichtste achtervolger, Matt Edwards (Ford Fiesta). Martin McCormack (Skoda Fabia) is derde op 40". Rhys Yates (Skoda Fabia) heeft in de tweede lus 8 minuten verloren in een greppel.

Hij was niet de enige die in de fout ging in de tweede ronde. Pieter-Jan Michiel Cracco verloor enkele minuten in een greppel en OC Veiby schoof met zijn Skoda van de baan op KP 9 (Hollebeke).

Adrian Fernémont, die na een aarzelende openingsronde zijn draai vond, vecht een spannende strijd uit met Matt Edwards. Sébastien Bedoret is over Hermen Kobus en Davy Vanneste gesprongen.

Bij de Porsches heeft Patrick Snijers afstand genomen in de tweede ronde, nadat hij in de eerste lus kampte met een gebroken motorsteun. Chris Van Woensel staat tweede op 1'23". De derde plaats is in handen van Claudie Tanghe. Het regende lekke banden bij de Porsches. Jochen Claerhout reed twee keer lek, Gunther Monnens wisselde een lekke band op de proef en Fredericq Delplace moest zelfs opgeven na een sortie.

Bij de jongeren blijft Joachim Wagemans aan de leiding, voor Gilles Pyck, die genaderd is tot op 3"4. Grégoire Munster volgt op 52"5.

De wedstrijd is nog niet halfweg, maar er is al heel wat gebeurd. De strijd blijft razend spannend op alle niveaus. Met 5 Belgen in de Top 5, lijkt de zege naar een landgenoot te gaan. Blijft de vraag welke... De strijd gaat morgen verder vanaf 10h45.

Quotes

Vincent Verschueren: "In de eerste ronde hadden we bijzonder weinig tractie. De afstellingen waren te hard. In de tweede ronde vond ik meteen meer grip. Ik ben heel tevreden, maar ik ga niet jagen op Thierry Neuville. Hij is niet voor niets de toekomstige wereldkampioen."

Kris Princen: "Ik heb een grote steen geraakt die midden op de weg lag. Na dat incident was het vertrouwen even zoek. Gelukkig was de mechaniek niet geraakt."

Kevin Demaerschalk: “Deze auto heeft heel wat potentieel. We hebben enkele details aan de set-up veranderd en de progressie is duidelijk."

Kevin Abbring (over zijn opgave): “In een rechtse, die we gisteren al namen op de qualifying stage, braken een paar bouten van de ophanging rechts vooraan. Dat zijn zaken die kunnen gebeuren met een nieuwe wagen. Ik wil morgen graag opnieuw starten, op voorwaarde dat er een duidelijke verklaring is voor wat er gebeurd is, want dit wil ik niet meemaken op hoge snelheid. Voor de rest waren onze tijden wel in orde."

Adrian Fernémont: “Het is de eerste keer dat ik Ieper kan rijden met een topauto. Daardoor moest ik in de eerste ronde zoeken naar het vertrouwen. In de tweede lus ging het al veel beter."

Stand na dag1:

1. Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 R5 #5), 49’00"0
2. Verschueren-Hostens (Skoda Fabia R5 #46), +14"1 
3. Princen-Eelbode (Skoda Fabia R5 #6), +17"1 
4. Demaerschalk-Vanneste (Citroën C3 R5 #10), +27"2 
5. Cherain-Cuvelier (Skoda Fabia R5 #14), +38"0 
6. Cronin-Galvin (Hyundai i20 R5 #3), +49"6 
7. Fernemont-Maillen (Skoda Fabia R5 #15), +1’00"1 
8. Edwards-Garrod (Ford Fiesta R5 #7), +1’04"5 
9. Bedoret-Walbrecq (Skoda Fabia R5 #17), +1’10"4 
10. Kobus-De Wild (Skoda Fabia R5 #8), + 1’21"6 

Laatst aangepast op Vrijdag, 22 juni 2018 23:10
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws