Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Maandag, 19 november 2018

logo rally online

Rally Online België

Ypres Rally: Gilles Pyck domineert, maar Grégoire Munster wint

Geschreven door  Jun 24, 2018

In de Renties Ypres Rally namen de jonge Belgische rallytalenten het op tegen de snelste jongeren uit het Prestone MSA British Rally Championship. Vooraan was de strijd bijzonder spannend, maar uiteindelijk ging de overwinning toch opnieuw naar Grégoire Munster met zijn Opel Adam R2.

Niet alleen de strijd tussen de R5's was erg spannend in Ieper, want ook in de categorie voor R2's stonden een 30-tal snelle jongeren aan de start, onder hen de snelste Britten. Na de vroege opgave van Niels Reynvoet, draaide de strijd vooraan uit op een duel tussen James Williams, de snelste van de Britten met zijn Vauxhall Adam R2, Joachim Wagemans, onze landgenoot die met banden van een ander merk strijdt voor de titel in het TER2-kampioenschap, en Gilles Pyck, de Peugeot-piloot uit Poperinge die in Tielt al de beste was in het Junior BRC.

Vrijdagavond stond Gilles Pyck op de derde plaats in de klasse, maar in het Junior BRC had de thuisrijder al 49" voorsprong op Grégoire Munster. Pyck ging de strijd aan met James Williams en Joachim Wagemans, die als eerste moest lossen na een foutje dat hem een minuut kostte. Williams bleek een fractie sneller, maar Gilles Pyck stevende af op een overtuigende overwinning. De Peugeot-rijder had meer dan 2 minuten voorsprong op Grégoire Munster.
"Dit had ik inderdaad niet verwacht bij mijn debuut. Ik ken de streek wel een beetje en mijn oom Filip, die hier voor de 25ste keer aan de start staat, heeft me natuurlijk ook tips gegeven. Maar, meteen meestrijden voor de zege, dat is toch onverhoopt," aldus Gilles Pyck.

Helaas voor de piloot uit Poperinge, begaf de waterpomp met de finish in zicht, waardoor Grégoire Munster een vierde overwinning in het Junior BRC in de schoot geworpen kreeg.
"Mijn papa had me vooraf verwittigd dat ik er niet op moest rekenen om in Ieper bij mijn debuut mee te strijden voor de overwinning. Ik dacht dat het wel zou lukken, maar op de eerste proef wist ik meteen hoe laat het was. Ik kreeg 12" aan de broek...," lacht Grégoire, die in het Junior BRC voor de eerste keer genavigeerd werd door Louis Louka. "Ik ben onder de indruk van de tijden van Gilles en Joachim. Het is een heel apart en moeilijk parcours, omdat de grip voortdurend wisselt en omdat snelle waaiers afgewisseld worden met hobbelige en trage bochten met veel grind op de baan. Het is moeilijk om een goed compromis te vinden voor de afstellingen. Deze overwinning, die had ik niet meer verwacht, maar ik ben er natuurlijk wel blij mee."

Jean Dilley kon met een tweede plaats bij de Belgische jongeren de schade in de tussenstand nog goed beperken. Glenn Snaet bekroonde zijn debuut in het Junior BRC met een derde plaats, voor Valentin Vertommen en Jo Muylle.

Stand na 6/9: 1. Munster 56 punten; 2. Dilley 50; 3. Reynvoet 32; 4. Brüls 28; 5. Mazuin 20; 6. Pyck 16; 7. Vertommen 10; 8. Pacolet & Snaet 6; 10. Muylle 4

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws