Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Maandag, 19 november 2018

logo rally online

Rally Online België

Joachim Wagemans doet gouden zaken in Renties Ypres Rally

Geschreven door  Jun 25, 2018

"De beste Belg in Ieper, dat kan tellen"

Het was een jaar geleden dat Joachim Wagemans nog in eigen land had gereden, maar hij heeft zijn deelname aan de Renties Ypres Rally zeker niet betreurd. De jonge piloot uit Kapellen was de ganse rally in strijd voor de overwinning in de R2-categorie en hij eindigde uiteindelijk als eerste Belg in de klasse. De eindzege in TER2 kan de titelverdediger amper nog ontsnappen.

Na de shakedown had Joachim Wagemans vertrouwen voor de start, ook al reed hij voor de eerste keer samen met Ward Hanssens. "We rijden in Ieper voor de eerste keer samen. Dan heb je altijd een beetje gewenning nodig, maar het klikt wel," vertelde Joachim woensdagavond al, toen hij met enkele andere jongeren een bezoek bracht aan de Belfort Toren in Ieper.

Vrijdagavond was Joachim Wagemans meteen mee met de snelsten in R2. Op DMack-banden, sloot hij de eerste avond af op 8"5 van koploper James Williams. Zaterdagochtend moest hij aanvankelijk Gilles Pyck laten voorgaan.
"Ik maakte niet de beste bandenkeuze, waardoor Gilles Pyck ons voorbij kon gaan. We waren met drie in strijd voor de overwinning, ik, James Williams en Gilles Pyck. Maar, in Watou maakte ik een foutje. De wagen had een beetje onderstuur en ik trok even aan de handrem. Helaas lag er veel stof op de baan en stonden dwars over de weg, met voor en achter ons een diepe gracht. Bij het achteruit rijden zakte de achtertrein in de sloot. Een toeschouwer moest ons een duwtje geven, maar het duurde wel een minuut voor er iemand ter plaatse was. Jammer."

Joachim en Ward knokten terug. Uiteindelijk zouden ze nog tweede in R2 worden na de opgave van Gilles Pyck. Joachim klopte met ruim verschil Grégoire Munster, de leider in het Junior BRC.

"Het ging dit weekend heel goed en de banden functioneerden uitstekend. Ik denk dat iedereen in België nu gezien heeft welke tijden we kunnen rijden. Ik begrijp wel dat ze het niveau in de TER niet altijd kunnen inschatten. Ik kan je verzekeren dat we heel hard rijden, want elke keer zijn er lokale specialisten die het voordeel van parcourskennis hebben. Deze keer kon ik in Ieper tonen wat ik kan," vertelt Joachim Wagemans, die ondertussen zijn tweede opeenvolgende TER2-titel al bijna op zak heeft. Grigor Grigorov kwam immers niet aan de start. In de TER eindigde Joachim op de derde plaats, achter Sébastien Bedoret en Filip Pyck. In de tussenstand is hij zelfs opgeklommen naar de tweede plaats, achter Giandomenico Basso.

De volgende wedstrijd voor Joachim Wagemans is zijn thuisrally, de GTC Rally (NL) op 14 juli, met een klassementsproef in Kalmthout, waar JWRacing zijn thuisbasis heeft.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws