Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 26 maart 2019

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren blijft aan de leiding in het BRC

Geschreven door  Sep 02, 2018

"Kleine details maakten het verschil"


Twee maanden na zijn tweede plaats in Ieper, behaalde Vincent Verschueren opnieuw een tweede plaats in de ConXion Omloop van Vlaanderen. In Roeselare, waar de 7de manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship verreden werd, moesten Vincent Verschueren en Veronique Hostens nipt de duimen leggen voor Kris Princen en Bram Eelbode. In de tussenstand van het Belgisch kampioenschap blijft de Godrive-piloot wel leider, maar Princen nadert tot op 4 punten.

Vrijdagavond begon Kris Princen meteen erg sterk aan de wedstrijd met 4 snelste tijden, terwijl Vincent één scratch op de tabellen kon zetten. Vincent sloot de eerste avond af op de tweede plaats met een achterstand van 11"3: "Het verschil was overal heel klein, behalve in Beveren, waar ik zelf een klein foutje heb gemaakt. Ik miste mijn rempunt en verloor zeker 6". De afstellingen waren vanavond niet ideaal."

Zaterdag opende Princen opnieuw met de snelste tijd, maar na een foutje op de Zilverberg konden Vincent en Veronique hun achterstand weer verkleinen tot 5", maar daarna liep Princen elke proef weer iets verder uit. Toen de pop-off valve ook nog open ging in Rumbeke, was het verschil gemaakt.
"We hadden in de tweede lus even een probleem met de pop-off, waardoor we vermogen verloren. Dat kostte ons nog eens een vijftal seconden. In Passendale had ik net een scratch gereden. Ik had me eens goed schrap gezet, maar echt veel dichter kwam ik niet. Nee, het is duidelijk dat Kris Princen vandaag de snelste was. Hij kon op elke proef een fractie sneller zijn, terwijl bij ons een aantal kleine details niet klopten..."

In het kampioenschap blijft Vincent Verschueren aan de leiding, maar Kris Princen heeft zijn achterstand verkleind tot 4 punten met nog twee rally's te rijden.

"Het zal spannend blijven tot de laatste meter van het kampioenschap, zoals het dit jaar al erg spannend is in elke rally en op elke proef. Kris laat ook niets liggen. Heel plezant! Afspraak in Sankt-Vith voor de East Belgian Rally op 29 september," besluit Belgisch kampioen Vincent Verschueren.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws