Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vierde M-Cup titel op rij voor Franky Boulat

Geschreven door  Sep 04, 2018

Onder een stralende zon vond afgelopen weekend in en rond Roeselare de 59ste editie van de Omloop van Vlaanderen plaats. In de M-Cup beloofde het een uitzonderlijke strijd te worden met 13 teams aan de start. Niet alleen de lokale Westvlaamse teams met o.a. Braeckevelt, Algoedt,... maar ook onze Noorderburen met op kop Van den Brand en Muilwijk stonden te drummen voor de overwinning. Bij aanvang van de wedstrijd leek het met deze armade M-Cup teams geen evidente opdracht om een podiumplaats te veroveren. Het was echter Franky Boulat die won en zo voor de vierde maal op rij de titel mee naar huis mocht nemen in de M-Cup.

Franky: "Vrijdagavond waren er 5 proeven waarbij de 3 laatsten in het pikdonker werden verreden. Aangezien ’s nachts rijden niet mijn sterkste troef is, zijn we uiterst voorzichtig van start gegaan in deze nachtelijke proeven. Onze enige ambitie na dit nachtelijke gedeelte was om de achterstand beperkt te houden om zaterdag terug fris de volle aanval in te zetten. Deze strategie heeft ook gewerkt. We hebben het vrijdag gedeelte afgesloten op een 4de plaats in de M-Cup waarbij het verschil met Braeckevelt en Muilwijk beperkt bleeft tot slechts 4 seconden. Het beloofde een secondenstrijd te worden. Enkel Van den Brand had een grotere voorsprong."

"Vooral zaterdag was een lange dag met ongeveer 150km tegen de chrono waar alles dus mogelijk bleef. Er werd onmiddellijk gestart met de 26km lange proef op Passendale en deze bleek noodlottig voor de beide Noorderburen. Beiden hebben meteen de strijd moeten staken op deze lange marathon proef. Dankzij een zeer goede tijd stonden we plots meteen terug aan de leiding in de M-Cup. Deze positie hebben we de ganse dag kunnen verdedigen tot het einde van de wedstrijd. Enkel een klein technisch probleem met de koppelingspomp was even spannend maar dankzij het Service Team is dit snel en efficiënt opgelost tijdens de Service. Na enig rekenwerk tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat een M-Cup overwinning in deze wedstrijd ons meteen zekerheid geeft over het kampioenschap! Bij aanvang van deze rally waren we totaal nog niet bezig met de puntentelling en hadden we niet verwacht om hier de titel reeds te kunnen vieren. We behalen hier totaal onverwacht onze 4de RACB M-Cup titel op rij! Bovendien finishen we als 11de algemeen met voor ons alleen maar R5 wagens of Porsche 997!"

Dit resultaat is de verdienste van het ganse team. Om dit te kunnen realiseren met alleen maar vrijwilligers op service, de steun van enkele specialisten en beperkte financiële middelen is fantastisch! Met speciale dank aan de co-piloot, alle helpende handen, de Service mensen en trouwe partners! Normaal rijdt het team als afsluiter nog de East Belgian Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws