Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2019

logo rally online

Rally Online België

Bob de Jong valt uit na sterk optreden in East Belgian Rally

Geschreven door  Sep 30, 2018

Hyundai-rijder beëindigt teleurstellend seizoen met snelle tijden 

Na zijn fraaie tweede plaats in Hellendoorn kwam Bob de Jong zeer gemotiveerd aan de start van de sterk bezette East Belgian Rally. Met zijn Hyundai i20 moest hij het opnemen tegen de bijna voltallige Belgische top en enkele buitenlanders; niet minder dan 16 R5’s stonden aan de start van de mooie eendaagse rally in de Oostkantons van België. Omdat de rally ook meetelde voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap stonden onder meer ook Hermen Kobus en Kevin van Deijne met hun R5’s aan de start. Vanaf de eerste proef liet Bob de Jong snelle tijden noteren en was hij steeds in de top-10 te vinden. Helaas eindigde het seizoen voor Bob de Jong voortijdig na een onzachte ‘botsing’ met een strobaal, waarbij de radiator en de intercooler van de rally auto beschadigd raakten en verder rijden onmogelijk bleek.

Voor Bob de Jong lijkt de tweede seizoenshelft recent beter uit te pakken dan de eerste. In Kasterlee en Hellendoorn boekte de Hyundai-rijder twee uitstekende tweede plaatsen en daar wilde hij in St. Vith tijdens de East Belgian Rally een vervolg aan geven: “We begonnen sterk en zaten meteen goed in ons ritme,” aldus Bob de Jong. Ook navigator Bjorn Degandt was positief: “Bob legde meteen een goed tempo aan de dag en kon goed volgen in dit sterke deelnemersveld waar het tempo erg hoog lag vanwege de belangen in het Belgisch kampioenschap.” Bob en Bjorn handhaafden zich op de snelle en tricky klassementsproeven in de top-10 van het klassement, vlak achter Hermen Kobus, die in deze rally zijn titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap prolongeerde door op de zesde plaats te eindigen.

Op de 10e (van 12) klassementsproeven ging het bij het invallen van de avond in een snelle bochtencombinatie mis voor Bob de Jong en Bjorn Degandt. “Waarschijnlijk remde ik iets te laat en was het iets gladder dan de eerste twee doorkomsten op deze proef, want ik miste de bocht en met vrij grote snelheid raakten we een strobaal vol met de voorkant, waardoor de radiator en de intercooler beschadigd raakten. Erg jammer, want we zaten echt goed in de wedstrijd.”

Met zijn uitvalbeurt in deze East Belgian Rally eindigt het eerste volledige seizoen voor Bob de Jong met de Hyundai i20 R5. Over een vervolg in 2019 zegt hij: “Het rijden met de Hyundai i20 is mij goed bevallen, maar we hebben weinig geluk gehad dit seizoen. Dat moet volgend jaar beter!”

 

Foto Martijn Schouten

Laatst aangepast op Zondag, 30 september 2018 16:10
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws