Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste info over de Renties Ypres Rally 2019

Geschreven door  Okt 13, 2018

Twee podia op de Markt eind juni

De 55ste editie van de Renties Ypres Rally zal verreden worden tijdens het laatste weekend van juni. Op donderdag 27 juni zal de shakedown verreden worden, waarna de eigenlijke wedstrijd op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni op het programma staat. De topwedstrijd van het Belgisch en het Brits rallykampioenschap verhuist opnieuw naar zijn vertrouwde datum in het laatste weekend van juni.

Ook in 2019 blijft vzw Superstage vernieuwen. Het is natuurlijk nog te vroeg om veel details te onthullen, maar een tip van de sluier kunnen we al lichten. In binnen- en buitenland is de Renties Ypres Rally geliefd voor de unieke sfeer en de gezelligheid op de Markt. Dit jaar zal het nog gezelliger worden op de Markt. Vorig jaar verhuisde de Historic-wedstrijd van Boezinge naar Ieper. Dit jaar gaan we nog een stapje verder. Het podium van de Las Vegas FIA Ypres Historic Rally en de Sas Pils Ypres Classic Rally verhuist naar... de Markt.

Dat betekent dat op de Markt twee podia naast elkaar zullen staan, één voor de Renties Ypres Rally en een voor de Las Vegas FIA Ypres Historic Rally en de Sas Pils Ypres Classic Rally, gescheiden door een indrukwekkende VIP-hospitality.

"Ik droom al jaren van twee podia op de Markt, maar praktisch leek het niet haalbaar," vertelt Jan Huyghe, Marketing and Sales Director van Superstage. "Vorig jaar stonden de podia nog 300 meter uit elkaar. Deze keer plaatsen we ze allebei op de Markt, elk aan een zijde van de Rally Village. Het Historic-podium komt op de plaats waar voorheen het podium van de Renties Ypres Rally stond. De wagens zullen aanrijden via de Menenstraat. Voor de moderne rally verplaatsen we het podium een aantal meters en verschuiven we de hergroepering een beetje. Met twee podia op de Markt zal er constant animo en sfeer zijn op de Markt. Het wordt een unieke beleving, zowel voor de rallyfans, de bezoekers op de terrasjes rond de Markt en de deelnemers!"

Maar, daar blijft het niet bij, want er wordt ook gedacht aan de mobiliteit van de rallyfans, die met een gratis toeristentreintje van de parkings aan de rand van Ieper naar de Markt worden gebracht en terug. Het treintje zal het ganse weekend rijden en een rondje langs de parkings duurt slechts een kleine 10 minuten.

Wat het sportieve betreft, kunnen we al onthullen dat de klassieker op de Kemmelberg zal verhuizen naar vrijdagavond, maar daarover binnenkort meer. Ondertussen wordt bij Superstage naarstig gewerkt aan de voorbereiding van de eerste editie van de Ypres Rally Regularity. Een eerste editie, van 30 november tot 2 december, die kan rekenen op heel wat belangstelling. Nadat de organisatie de voorbije weken promotie maakte in de Tour de Corse Historique en de Rally van Portugal Historico, stevenen we af op de kaap van 150 deelnemers! Niet te missen. Drive the Legend @ Ypres Rally Regularity.

 

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws