Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Herock Spa Rally: De filosofie van de wedstrijd ondergaat talrijke wijzigingen

Geschreven door  Okt 17, 2018

De Herock Spa Rally leek even het Europees rallykampioenschap (ERC) af te zullen sluiten, maar vindt uiteindelijk zijn gebruikelijke plaats terug op de kalender van het Belgisch kampioenschap. “Onze onderhandelingen waren constructief maar de tijdsspanne was helaas te kort om het idee te concretiseren en de ERC-finale te ontvangen. Dat scenario is dus even uitgesteld”, legt Christian Jupsin uit, CEO van DG Sport.

De Herock Spa Rally behoudt zijn gebruikelijke datum, in maart, en wordt de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap. Verschillende nieuwigheden zullen de wedstrijd bovendien een nieuw gezicht geven: het parcours allereerst, uitgetekend door Bernard Herman, de nieuwe sportief verantwoordelijke van de rally. Er werd uitsluitend gekozen voor asfalt en geen cassante, onverharde stroken. Francorchamps zal nog altijd het decor vormen voor het assistentiepark, al zal de sfeer helemaal anders zijn dan tijdens de editie 2017. “We hebben lessen getrokken uit vorig jaar”, gaat Christian Jupsin door. “Het assistentiepark wordt ondergebracht in de paddock, met alle comfort van dien voor de teams. Er wordt ter plaatse slechts een proef afgewerkt, die uiteraard voor iedereen toegankelijk zal zijn maar het circuit niet zal gebruiken. De idee is om van Francorchamps en het assistentiepark een gezellig trefpunt te maken, zowel voor de deelnemers en hun entourage als voor het publiek.”

Een andere opvallende wijziging is de komst van een Criterium, betwist op zaterdag op een totaal van een honderdtal kilometer aan chronoritten. Tot slot werd er geluisterd naar de deelnemers die niet te vinden waren voor een rally die begon op vrijdag. Daarom wordt de wedstrijd op zaterdag en zondag betwist, met de technische controle en de shakedown op vrijdagnamiddag. Het podium wordt nog altijd georganiseerd in Spa, met op de koop toe een kleine verrassing die we in de nabije toekomst zullen bekendmaken. Het parcours bevat verder ook nieuwigheden, net als enkele ‘mythische’ etappes…

U heeft het begrepen, de klemtoon tijdens deze Herock Spa Rally in een nieuw kleedje ligt op gezelligheid en plezier voor de deelnemers en het publiek.

Laatst aangepast op Woensdag, 17 oktober 2018 05:17
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws