Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally oogt nu al indrukwekkend

Geschreven door  Okt 19, 2018

Meesterlijk peloton

Op een tweetal weken van de 45ste editie van de Rally van de Condroz zijn nog niet alle kaarten verdeeld, maar de strijd voor de overwinning ziet er nu al grandioos uit. Niet alle tenoren hebben hun inschrijfformulier ingediend, op minder dan drie weken van het startschot van de wedstrijd. Die vaststelling geldt onder meer voor de nieuwe Belgisch kampioen Kris Princen, maar ook voor Guillaume de Mevius. De andere hoofdrolspelers van het kampioenschap zijn wel al bevestigd, naar het voorbeeld van Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5), die voor de gelegenheid wordt bijgestaan door een zekere… Stéphane Prévot, officieel Skoda-rijder Sébastien Bedoret, voormalig winnaar Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) maar ook Adrian Fernémont (Ford Fiesta) en verschillende andere Skoda Fabia R5-rijders: Ghislain de Mevius, Cédric de Cecco, Bertrand Grooten en Olivier Collard.

Al die Belgische rijders… en andere landgenoten van wie we nog op een bevestiging wachten, zullen het opnemen tegen twee solide kandidaten: Kris Meeke, Toyota WRC-rijder vanaf 2019, maakt zijn terugkeer naar Hoei, ditmaal aan boord van een Skoda Fabia R5, terwijl Stéphane Lefebvre, die blijft doorwerken om de Citroën C3 R5 op punt te stellen, een vaste waarde is geworden… Yves Matton, kersvers verantwoordelijke voor de rallysport bij de FIA, zal er ook bij zijn, maar dan aan het stuur van de nulwagen, een Citroën DS3 WRC… Net als ieder jaar zullen talloze regionale rijders hun beste beentje voorzetten en zich inschrijven met interessante bolides. Zo zullen we met veel aandacht de verschillende Porsche volgen, onder meer die van Patrick Snijers.

Wat betreft het parcours bestaat zaterdag uit twee lussen van vijf chronoritten, om te beginnen met Ben-Ahin, in een identieke uitvoering als in 2017. Daarna volgen de twintig kilometer van Perwez-Marchin, meteen een eerste scherprechter. De deelnemers trekken vervolgens naar Strée-Yernée (12,44 km), alvorens een eerste keer terug te keren naar Hoei. De tweede halve lus bestaat uit twee proeven: Wanze, onveranderd in vergelijking met 2017, en Bodegnée-Amay, in de omgekeerde richting als vorig jaar. De eerste wagen wordt om 20.00u op het podium verwacht in Hoei!

Op zondag beginnen de teams al om 7.20u aan twee lussen van vijf proeven, evenveel als op zaterdag dus. Eerst is het tijd voor de Haspengouw, met de proeven van Héron (12,56 km) en Villers-le-Bouillet (11,34 km). Na een doortocht in Hoei is de Condroz aan de beurt, via de traditionele etappe van Wanzoul (6,36 km), de terugkeer van Engis (9,59 km) en het gebruikelijke parcours van Ramelot (7,83 km).

Ook op vrijdag is er al heel wat te doen, met de shakedown die wordt georganiseerd op de proef van Ben-Ahin (in de omgekeerde richting), de technische controle en de voortaan gebruikelijke handtekeningensessie in de grote tent om 18.30u. Bovenop de voornaamste zegekandidaten, zullen ook Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, terug van de Rally van Spanje, van de partij zijn om hun fans te groeten. Bruno Thiry heeft zijn aanwezigheid op vrijdagavond eveneens bevestigd.

De ticketverkoop is beschikbaar online op de website www.condrozrally.be. Twijfel niet, want de tarieven zijn voordelig in voorverkoop, met exclusieve pakketten op de koop toe. De deelnemers kunnen het inschrijfformulier en het reglement eveneens online terugvinden.

De 45ste Rally van de Condroz wordt georganiseerd met de trouwe steun van de Provincie Luik-Sport, La station des Gets in de Haute-Savoie, Skoda, Ouftitourisme, de stad Hoei, Primus, RTBF, Classic 21, Vlan, La Meuse en 7Dimanche.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws