Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Grégoire Munster op een zucht van de titel

Geschreven door  Okt 30, 2018

De 9de en laatste wedstrijd van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship 2018 zal de beslissing moeten brengen in de titelstrijd. Net zoals vorig jaar, toen Guillaume de Mevius in Hoei nog van de titel gehouden kon worden door Sébastien Bedoret, heeft Grégoire Munster deze keer alle troeven in handen, maar Tobias Brüls is mathematisch nog niet uitgeteld.

Met zijn overwinning in de East Belgian Rally, heeft de Peugeot-rijder de ontknoping van het Pirelli Junior BRC uitgesteld tot de laatste wedstrijd. Aangezien Jean Dilley, de dichtste achtervolger van Grégoire Munster in de tussenstand, forfait geeft, is de Duitstalige rijder de enige die het puntentotaal van Munster nog kan overtreffen. Er zijn maximaal 30 punten te verdienen en Brüls heeft een achterstand van 26 punten. Enkel een quasi perfecte wedstrijd kan hem de titel opleveren... Voor Grégoire Munster liggen de kaarten eenvoudiger: met drie snelste tijden is hij zeker van de Belgische Junior-titel. Het zou een prachtige bekroning zijn voor het sterke seizoen van de zoon van Bernard Munster. Grégoire schitterde niet alleen in eigen land, maar vooral in de Duitse ADAC Opel Adam Rallye Cup. In dit hoogstaand kampioenschap werd Munster vice-kampioen, nadat hij de slotmanche in de 3-Städte Rallye op zijn naam schreef. Aan ritme dus geen gebrek...

Maar, er zijn nog meer kapers op de kust, te beginnen met Niels Reynvoet, die in de Condroz een parcours voor de wielen krijgt dat zijn Ford beter moet liggen dan de snelle proeven in Sankt-Vith. We zijn ook benieuwd naar de tijden van Gilles Pyck, twee keer winnaar dit seizoen, en van Glenn Snaet, die sterke chrono's reed in de Omloop van Vlaanderen. Thibaud Mazuin en Valentin Vertommen willen hun seizoen ook in schoonheid afsluiten.

Maar, snelste tijden rijden in klasse RC4 wordt een uitdaging, want Lionel Vanbergen en Amaury Molle zullen het de Juniors niet makkelijk maken.

Stand na 8/9: 1. Munster 72 punten; 2. Dilley 50; 3. Brüls 46; 4. Reynvoet 40; 5. Pyck & Mazuin 30; 7. Vertommen 17; 8. Snaet 14; 9. Pacolet 6; 10. Lay; 11. Muylle 4

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws