Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk in Condroz Rally opnieuw aan het stuur van de Citroën C3 R5

Geschreven door  Okt 31, 2018

"Het geheim van de Condroz? Alle fouten vermijden!"

Net zoals ieder seizoen lijkt de slotmanche van het Belgisch rallykampioenschap een spektakelnummer te worden. En zoals nu ook al heel wat jaren het geval is, zal Citroën Belux een officiële afvaardiging richting de Condroz Rally sturen. Kevin Demaerschalk verdedigt de kleuren van het filiaal in het kader van het Belgian Rally Championship, en zit in Hoei opnieuw achter het stuur van de Citroën C3 R5 uit de ateliers van J-Motorsport.

“Bij Citroën Belux houden we wel van traditie en we kijken er dus heel erg naar uit om ook dit jaar opnieuw present te tekenen voor de finale van het Belgische rallyseizoen, samen met onze rijder Kevin Demaerschalk”, stelt een verheugde Anouk Van Vliet, hoofd communicatie bij Citroën Belux. “Telkens de wagen zijn opwachting maakte, of dat nu in België dan wel op internationaal niveau was, bewees de nieuwe Citroën C3 R5 over heel wat potentieel te beschikken. Toen Kevin in Ieper voor het eerst met onze nieuwe bolide reed, wist hij onmiddellijk heel scherpe tijden neer te zetten. Hoewel hij wat wedstrijdritme zal missen, zijn we er van overtuigd dat hij onze kleuren opnieuw met verve zal verdedigen.”

Uithoudingswedstrijd

Precies twaalf maanden geleden sloot Kevin Demaerschalk met zijn Citroën DS3 R5 de openingsdag van de Condroz Rally 2017 af met een snelste tijd. De jongeman uit Hoeilaart kan deze rally wel smaken. “Ik heb de Condroz Rally, met zijn unieke parcours en sfeer, altijd wel plezant gevonden. Hoewel de geluksfee er niet altijd aan mijn zijde stond, is dit een belangrijke afspraak. Maar ook en vooral een hele lastige wedstrijd”, bevestigt de rijder van Citroën Belux, die wegens gebrek aan een wagen verstek moest geven voor de East Belgian Rally. “Deze wedstrijd pak ik op een iets andere manier aan dan het geval was in Ieper of Roeselare. Ons eerste doel wordt om gedurende de openingsdag alle fouten te vermijden, om zo in de best mogelijke omstandigheden aan de slotdag te kunnen beginnen.”

Bij zijn derde rally aan het stuur van de nieuwe Citroën C3 R5 zal Kevin Demaerschalk dus proberen een zekere veiligheidsmarge in acht te nemen. “Dat zal nodig zijn, hoewel het rijgedrag van deze nieuwe C3 R5 me enorm bevalt. Ik veronderstel ook dat de auto sinds de Omloop van Vlaanderen wat geëvolueerd is. Om de wagen aan het heel specifieke Belgische terrein aan te passen zal er uiteraard nog wat werk aan de winkel zijn. Samen met het team van J-Motorsport werken we deze donderdag dan ook een testsessie af, om zo de best mogelijke set-up te vinden. En dan valt het nog af te wachten wat de weergoden ons bij deze editie zullen voorschotelen. Een Condroz Rally op droge wegen, dat is een heel andere rally!”

Top-5 het doel

Frederic Miclotte, de teamverantwoordelijke van J-Motorsport dat de officiële Citroën C3 R5 van Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste onder handen neemt, kent de Condroz Rally door en door. Hij stond er als corijder immers al op het hoogste podiumtrapje. “De Condroz, dat is typisch een rally waar je intelligent moet weten te rijden, om zo je inspanningen te kunnen indelen”, bevestigt Fred. “Ieder jaar vallen er tijdens de eerste dag heel wat incidenten te noteren. Kevin houdt wel van deze rally en kwam er telkens sterk voor de dag, maar omdat hij toch wat wedstrijdritme zal missen, mag hij niets overhaasten. Als alles loopt zoals gepland, dan komt een goed resultaat wel vanzelf. Het hele team zal in de wolken zijn met een plaats bij de top-5. Deze rally is ook belangrijk met het oog op volgend jaar. J-Motorsport heeft heel veel zin om in 2019 samen met Kevin en de Citroën C3 R5 verder aan de slag te gaan.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws