Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret mikt op een top-5 in Hoei

Geschreven door  Okt 31, 2018

Sébastien Bedoret: “De Condroz is altijd een uitdaging”

Een snel parcours, gladde wegen, wisselvallige weersomstandigheden, een uniek – en o zo hartelijk – herfstsfeertje: allemaal ingrediënten die van de Condroz Rally een monument maken! De finale van het Belgische rallykampioenschap viert zijn 45ste editie en maakt zich op om dit weekend in en rond Hoei tienduizenden toeschouwers te ontvangen.

Škoda België, partner van het evenement, kan tevreden vaststellen dat er niet minder dan... achttien Škoda Fabia's R5 op de deelnemerslijst prijken, waaronder de bolide van Belgische rallykampioen 2018 Kris Princen – ook winnaar in 2017 – en die van de Brit Kris Meeke, WK-topper en zeker een zegekandidaat. Uiteraard is ook het exemplaar van Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq van de partij. Zij ronden in de Condroz hun eerste seizoen als officiële vertegenwoordigers van Škoda België af. Na met de Fabia R5 van het Pevatec team bij elk van hun deelnames te hebben geschitterd hopen de twee vrienden het seizoen 2018 in schoonheid te beëindigen.

“We stonden al drie keer aan de start van de Condroz Rally, tot nu toe elke keer met succes”, stelt een lachende Sébastien, vorig jaar winnaar bij de Juniors. “Door de steeds wijzigende grip is het echt een unieke wedstrijd. Zelfs in droge omstandigheden moet je voortdurend op je hoede zijn... want op elk moment kan je op een modderig gedeelte terechtkomen. Je moet dus ook voortdurend je tempo aanpassen aan het gripniveau van de weg. De Condroz is op zich altijd een uitdaging, de fantastische deelnemerslijst is er ook één. Tegen zo een referenties zullen we opnieuw heel wat leren... en de toeschouwers zullen zich amuseren! Ons doel is om bij elke klassementsproef competitief uit de hoek te komen, vanaf de allereerste KP dus. Als we zondagavond in de top-5 prijken, dan denk ik dat dat een uitstekend resultaat zal zijn om ons eerste jaar met Škoda te beëindigen.”

 Na de wedstrijd met wagens uit de R2-categorie te hebben afgewerkt zullen Sébastien en Thomas het parcours nu tegen een hogere snelheid afwerken. “Zoals dat al sinds het begin van het seizoen het geval is, hebben we nieuwe nota's moeten maken”, legt corijder Thomas uit. “We begonnen van op nul, met een systeem dat we in de loop van het jaar hebben ontwikkeld. We hebben er alle vertrouwen in, maar beseffen terdege dat ons een serieuze uitdaging te wachten staan.”

Freddy Loix, drievoudig winnaar in Hoei, kent de kenmerken van de Condroz Rally door en door. “Het is een wedstrijd waar de adrenaline nog meer dan anders door het lijf giert”, stelt de coach van Sébastien en Thomas. “De omstandigheden zijn zo lastig dat het heel moeilijk is om een compromis te vinden tussen snel rijden en geen fouten maken. Ik heb het dan niet enkel over grote fouten, die je wedstrijd kunnen beëindigen, maar ook over alle kleine foutjes, die telkens een handvol seconden kosten. Voor Sébastien en Thomas wordt dit de laatste Belgische rally waar ze voor het eerst met een R5 aan de start komen. We mogen er dus van uitgaan dat ze nog een leerfase zullen moeten doormaken. We zullen op zaterdagochtend samen de strategie bepalen, in functie van de weersomstandigheden. Als het er verraderlijk bijligt, zal ik hen vragen om het 'koppeke' er bij te houden en zo dicht mogelijk bij de leiders te blijven zonder fouten te maken. Als het droog is moeten ze onmiddellijk aanvallen, net zoals in de East Belgian Rally.”

Na de shakedown van vrijdagnamiddag en de handtekeningensessie in de podiumtent op vrijdagavond om 18u30 begint de wedstrijd op zaterdagochtend pas echt, met de chronorit van Ben-Ahin om 9u03. Er staan op die eerste dag tien klassementsproeven op het programma, vooraleer er op zondag ook tien spéciales moeten worden afgewerkt. Het finishpodium, na meer dan 210 km tegen de klok, wordt verwacht om 17u16.

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws