Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Lefebvre nog altijd vooraan in een pikzwarte Condroz Rally

Geschreven door  Nov 03, 2018

Een pikzwarte dag...

De Skoda Fabia R5 van Steve Matterne en Rik Vanlessen ging zwaar van de baan op het einde van proef 6, deze van Ben-Ahin. De hulpdiensten waren erg snel ter plaatse maar konden alleen maar het overlijden van Rik Vanlessen vaststellen. Steve Matterne is naar het ziekenhuis overgebracht met een nekletsel, maar hij is niet in levensgevaar. De proef van Ben-Ahin werd uiteraard geannuleerd. 

De twee andere wagens van BMA, de Skoda van Princen-Kaspers en de Opel van Munster-Louka, trokken zich meteen terug uit de wedstrijd als teken van rouw. Cédric Cherain, Ghislain de Mevius en Melissa Debackere werden geblokkeerd in de proef en vervolgens meteen naar Hoei teruggeleid. Voor de proef van Perwez-Marchin kregen ze een forfaitaire chrono.

Aan sportieve zijde zette Stéphane Lefebvre zijn dominantie door dankzij twee beste tijden. De Citroën C3 R5-rijder keerde terug naar Hoei met een bonus van 14,2 seconden op Adrian Fernémont (Skoda Fabia). Verschueren en Cherain houden elkaar in evenwicht voor de derde plek, met een voorsprong van zes tienden van een seconde voor de eerstgenoemde. Daarachter bevinden De Mevius, De Cecco, Demaerschalk en Baugnet zich op een zakdoek van elkaar, maar wel al op meer dan een minuut van de leider. Bouche en Collard vervolledigen de top 10. Kris Meeke moest zijn Skoda Fabia R5 aan de kant parkeren met een opgeblazen motor.

Sébastien Bedoret heeft door een lekke band veel tijd laten liggen in de proef van Perwez. De officiële Skoda-rijder viel terug naar de zestiende plek. Yann Munhowen ging door op zijn elan en voert het Mitsubishi-peloton aan, met een vijftiende positie algemeen als klap op de vuurpijl. Een prachtige prestatie was er ook voor Manu Canal, nog altijd de beste van de tweewielaangedreven bolides. De man uit Hoei plaatste zijn DS3 R3 in de top 20, met een dertigtal seconden voorsprong op de Fiat Punto S1600 van Stephan Hermann.

115 wagens hebben de eerste wedstrijddag beëindigd.

Morgen verlaten de eerste vroege vogels al om 7 uur het gesloten wagenpark voor twee lussen van vijf chronoritten. 25 teams maken gebruik van SupeRally om morgen opnieuw van start te gaan.

 

Bekijk het klassement na dag 1 hier.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws