Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Lekke band gooit roet in het eten voor Sébastien Bedoret

Geschreven door  Nov 06, 2018

Freddy Loix: “Sébastien en Thomas hebben onze verwachtingen meer dan ingelost”

Met een elfde plaats in de Condroz Rally slaagden Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq er niet in om het gewenste slotakkoord aan hun campagne in het Belgische rallykampioenschap te breien. Een lastig rallybegin en een lekke band zorgden er voor dat het duo van Škoda België het aanvankelijke doel, een plaats in de top-5, niet wist te halen. Maar door op zondagnamiddag voor twee snelste tijden te tekenen, waarvan één in de slotproef, wisten de rijders van het Pevatec-team de eer meer dan te redden.

“Tuurlijk kan ik niet tevreden zijn over deze elfde plaats”, stelde Sébastien achteraf. “Zaterdagochtend had ik in de aanvangsfase van de wedstrijd geen vertrouwen aan het stuur van mijn Škoda Fabia R5. De tijden volgden dan ook niet. Nadien raakten we in de lange proef van Marchin een steen, waardoor we lek reden. Omdat we het wiel moesten wisselen gingen er vier minuten verloren. Alle hoop op een plaats bij de eerste vijf was dan al verdwenen... Enkele ogenblikken later vernamen het nieuws over het tragische ongeval van Rik Vanlessen. Er zijn veel ergere dingen in het leven dan een lekke band. Ik wens dan ook mijn medeleven te betuigen aan Steve Matterne, het hele BMA-team en de familie van Rik.”

Op zondag gingen Sébastien en Thomas als 16de opnieuw van start en na enkele uitstekende chrono's – waaronder twee snelste tijden – wisten ze uiteindelijk nog naar een elfde plaats op te klimmen. “Ik voelde duidelijk dat Sébastien op zondag opnieuw in het goede ritme zat”, legt corijder Thomas Walbrecq uit. “We kwamen steeds dichter bij de scratch, en lieten er uiteindelijk ook twee optekenen. In de laatste lus waren we tijdens de vier chronoritten die we wisten af te werken de snelste van alle deelnemers, terwijl de strijd voorin nog volop woedde. Het bewijs dat we met de besten kunnen strijden! Het is nu aan ons om hard te blijven werken en deze progressie verder te zetten.”

Hoewel het duo na deze Condroz Rally op zijn honger bleef, verandert dit resultaat niets aan de hele resem positieve punten die de rijder en corijder tijdens hun eerste seizoen als officiële vertegenwoordigers van Škoda België lieten optekenen. “Sébastien en Thomas hebben het hele seizoen lang onze verwachtingen meer dan ingelost”, stelt Freddy Loix, de coach van het tweetal. “Ze wisten voortdurend vooruitgang te boeken en hebben heel veel geleerd. Zaterdag waren ze ook ontgoocheld dat ze niet de tijden konden neerzetten die we van hen gewoon geraakt zijn. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te stellen dat we niet uitsluiten dat een foute configuratie van het differentieel Sébastien wat uit zijn lood heeft geslagen. Ondanks dat is hij nooit over de limiet gegaan, terwijl hij door te forceren evengoed naast de baan was kunnen belanden. Hij wist zich aan te passen aan de auto, en op zondag heeft hij ons bewezen dat hij in staat is om snelste tijden te laten optekenen, ook in aanwezigheid van sterke concurrentie. Om vooraan mee te spelen moet echter alles perfect verlopen.”

Ook bij Škoda België is de balans positief. “Samenwerken met Sébastien en Thomas was een waar plezier”, aldus Catherine Van Geel, PR-verantwoordelijke voor het Tsjechische merk. “Ze zijn niet alleen op sportief vlak van hoog niveau, maar ook qua mens. Hen dit jaar zo zien groeien was een mooi verhaal, zeker in het gezelschap van Freddy Loix, die zijn kwaliteiten als coach nog maar eens heeft bewezen. Voorlopig ligt er voor 2019 nog niets vast, maar we hopen dit mooie avontuur verder te kunnen zetten.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws