Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Gilles Pyck wint, Grégoire Munster Junior-kampioen

Geschreven door  Nov 06, 2018

Zoals verwacht heeft Grégoire Munster in de Condroz Rally, de laatste wedstrijd van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, de titel veroverd bij de jongeren. De 19-jarige zoon van Bernard Munster was al vroeg in de wedstrijd zeker van de eindzege in het kampioenschap.

"Natuurlijk zijn we blij met het behalen van deze Junior-titel, mijn eerste belangrijke titel in mijn tweede rallyseizoen," vertelde Grégoire Munster, die in Duitsland vice-kampioen werd in de ADAC Opel Rallye Cup. "Het was trouwens mijn eerste seizoen met een echte R2 en deze titel was niet ons hoofddoel, maar na onze overwinning in Spa en bijkomende steun van een nieuwe sponsor, hebben we onze campagne in Duitsland gecombineerd met de Belgische titelstrijd." Voor de student was het zijn 23ste rally van het seizoen. Helaas werd zijn titel overschaduwd door het fatale ongeval waarbij teamgenoot Rik Vanlessen het leven liet. Uit respect voor de familie en naasten van Rik, staakte de kersverse Junior-kampioen de wedstrijd na de 8ste klassementsproef. Op dat moment had hij al 6 snelste tijden op zijn naam gezet.

Tobias Brüls nam de fakkel over met een Peugeot 208 R2 die gehuurd werd bij Peugeot Deutschland, nadat zijn wagen van Chazel daags voor de start van de wedstrijd werd gestolen. De Oostkantonner leek op weg naar een tweede opeenvolgende zege, maar zondagochtend brak een remleiding, waardoor hij 2 minuten verspeelde. Wat later ging hij van de baan. Zo ging de zege naar Gilles Pyck, die zijn debuut in de Condroz Rally bekroonde met een mooie derde overwinning in het Pirelli Junior BRC.
"We hebben bij deze kennismaking met de Condroz ons eigen tempo gereden en dat werd beloond. Het parcours was, zeker 's ochtends, best verraderlijk en glad. Het bleef uitkijken. Ik ben heel tevreden met deze overwinning," lachte de Peugeot-rijder, die 5de werd in het Pirelli Junior BRC.

Niels Reynvoet eindigde met zijn Ford Fiesta op de tweede plaats: "Het was onze tweede Condroz Rally en we weten dat onze Fiesta op snelle proeven net iets minder snel is dan een 208 R2. Het had geen zin om te forceren," vertelde Reynvoet. De derde plaats ging naar Thibaud Mazuin, die steeds beter zijn draai vindt in de Peugeot 208 R2. De piloot uit Namen reed zijn eerste drie snelste tijden in het Pirelli Junior BRC. Ook Valentin Vertommen klokte een snelste tijd. De vijfde plaats ging naar Glenn Snaet, die zaterdag moest opgeven toen de wielbouten van zijn Peugeot braken bij het opwarmen van de banden.

Stand na 9/9: 1. Munster 77 punten; 2. Dilley 50; 3. Brüls & Reynvoet 48; 5. Pyck 46; 6. Mazuin 39; 7. Vertommen 22; 8. Snaet 18; 9. Pacolet 6; 10. Lay; 11. Muylle 4

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws