Print deze pagina

De Rallye de Wallonie nu reeds goed op schema

Geschreven door  Feb 06, 2019

De 36ste editie van de Rallye de Wallonie gaat dit jaar door tijdens het laatste weekend van april op een parkoers dat omwille van de verkiezingen van oktober 2018 veel werk in een korte tijd vergde. Het resultaat daarvan is wel dat op 6 februari de organisatie reeds zo goed als klaar is!
De organisatoren uit Namen waren uiteraard niet de enigen die geconfronteerd werden met de laatste verkiezingen die voor tal van veranderingen zorgden in de gemeenten. Bovendien duurde de installatie van de nieuwe burgemeesters, schepencolleges en de gemeenteraden een tijdje, alvorens de samenwerking en de besprekingen met de verkozenen kon starten. Gelukkig voor de continuïteit van de Naamse klassieker werden Etienne Lerson en zijn team overal met open armen ontvangen. “Dat was echt een opluchting,” vertelt de voorzitter van de Automobielclub van Namen “Iedereen weet dat de organisatie van een manche van het Belgisch rallykampioenschap al jaren niet meer evident is. Maar omdat het niet nodig was om alles opnieuw te doen, werden zowel het zware administratieve werk als de officiële stappen vlot gelanceerd.“

Kortom zo zorgt men er andermaal voor dat de reglementen, de veiligheid en de beperkingen voor de bevolking elkaar in harmonie zullen overlappen. Uiteindelijk zal de vierde manche van het seizoen zijn gebruikelijk schema over drie dagen ook behouden, waardoor de deelnemers en de rallyliefhebbers dus maximaal kunnen profiteren van hun aanwezigheid in de Waalse hoofdstad. “Vorig jaar hebben we daarover lang gedebatteerd en we zijn ons volkomen bewust van enige terughoudendheid. Maar drie dagen racen zijn het DNA van onze wedstrijd en zijn ook nodig om positief in te spelen op de verzoeken om doorgang in alle gemeenten en de samenwerking met alle lokale clubs. De speciale show vrijdagavond op de Citadel zorgt bovendien voor extra mediabelangstelling en het populariseren van de rallysport naar het grote publiek. In tijden waarin de WRC-heldendaden van Thierry Neuville soms opzettelijk overschaduwd worden door de nationale media, die er (gelukkig slechts af en toe) de voorkeur aan geven te genieten van de ongevallen die zich tijdens onze wedstrijden voordoen, lijkt ons dit erg belangrijk, primordiaal zelfs. Zonder te willen opscheppen denken we zelfs dat de ernst van onze organisatie en de kwaliteit van de show die we die avond aanbieden het ware gelaat van een rally (populariteit en toegankelijkheid) demonstreert en dat willen we absoluut zo houden.“

Tot slot nog toevoegen dat het Falken Drift Team ook dit jaar opnieuw aanwezig zal zijn op de Esplanade met een show die we nooit beu zullen worden en dat er in samenwerking met Night & Day en enkele andere partners -tevens actief in het kampioenschap van Luxemburg- een leuke wedstrijd zal georganiseerd worden.

Website: Rallye de Wallonie

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be