Print deze pagina

Rally van Haspengouw: Al twaalf R5's ingeschreven

Geschreven door  Feb 16, 2019

Met Kris Princen in een Polo zijn er al 12 R5's ingeschreven

Hij heeft ons lang in spanning gelaten, maar sinds gisterenavond is het officieel: Kris Princen komt aan de start van de Rally van Haspengouw met een fonkelnieuwe VW Polo GTI R5. De plaatselijke specialist heeft tot het laatste moment gewacht om zijn programma voor dit seizoen op sociale media aan te kondigen. De te kloppen man volgend weekend in Landen is dus gekend.

"Ik ben blij dat ik de VW Polo kan voorstellen waarmee ik mijn titel van Kampioen van België zal verdedigen," vertelt Kris. "Twee copiloten zullen me bijstaan: Peter Kaspers zal me navigeren in Landen en in de Condroz, terwijl Bram Eelbode de nota's zal lezen in de andere wedstrijden. Op dit moment hebben we het budget voor 7 rally's, maar ik hoop er uiteindelijk 8 te kunnen rijden. Het is aangenaam om aan het seizoen te kunnen beginnen in mijn achtertuin. Ik heb de Rally van Haspengouw al vier keer gewonnen. Ik zou de Polo R5 graag zijn eerste overwinning in België kunnen aanbieden in Landen."

Er was nog meer goed nieuws gisteren, want ook Gunther Monnens schreef zich in. Chris Debyser geeft hem de kans om zijn enorm talent te showen met een topwagen, meer bepaald een Skoda Fabia R5. Deze twee inschrijvingen brengen het aantal R5-wagens op 12 voor deze 22ste editie van de Rally van Haspengouw. Het belooft dus een geweldig spektakel te worden.

Vlak achter de topklasse, zullen een aantal regionale rijders aan de start komen met 4x4's Turbo. Jonas Langenakens, Eddy Vandevelde, Bart Windmolders, Jimmy D'Hondt en Steve Vanbellingen behouden hun vertrouwen in de Mitsubishi Lancer EvoX. De eerste drie rijden met een gr.A-versie, de anderen met een gr.N. Matthias Boon komt aan de start met een Subaru Impreza STi en na enkele seizoenen met een BMW stapt ook Bert Truyens over naar een Subaru gr.N.

De eerste manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, wordt op 22 en 23 februari verreden in Landen (Domein 't Park, Hannuitsesteenweg). De wedstrijd zelf wordt verreden op zaterdag 23 februari van 8h tot 19h over 3 ronden van 4 proeven.

Meer info op www.rallyvanhaspengouw.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be