Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret op het podium van de Rally van Haspengouw

Geschreven door  Feb 24, 2019

Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq hebben in Landen de start van het Belgische Rallykampioenschap niet gemist. Aan het eind van de Haspengouw Rally, openingswedstrijd van de jaargang 2019, reed het jonge duo met hun Skoda Fabia R5 van het SXM team naar een heel mooie derde plaats. “Dit podium is een mooie manier om het seizoen te beginnen”, stelde de vertegenwoordiger van Skoda België tevreden vast. “Nochtans kwamen we na de eerste lus tot de vaststelling dat het niet eenvoudig zou worden. In de tweede chronorit schoven we rechtdoor een uitloopstrook in. Het was een blinde remzone, en bij het nemen van de nota's was ik bij het vastleggen van mijn referentiepunten iets te optimistisch geweest. Niets ergs, maar daar lieten we wel een dikke tien seconden liggen.”

Het zou de enige echte fout van Sébastien en Thomas blijken, want vervolgens zetten ze een uiterst regelmatige wedstrijd neer. “Nadien lieten we in elke proef een derde of vierde tijd optekenen”, stelt de corijder. “Toen Vincent Verschueren lek reed konden we ook om de derde plaats strijden. Die secondenstrijd was heel interessant en amusant, en we zijn heel blij dat we uiteindelijk die derde plaats op het podium konden veroveren!”

Dankzij dat resultaat werden Sébastien en Thomas ook de beste vertegenwoordigers van het Skoda-merk. “Ik voel dat ik nog meer uit mijn Fabia R5 kan puren”, stelt de rijder evenwel. “Er is nog marge om de wagen 100 procent te benutten en daar moeten we nu blijven aan werken. Ik wil zo snel mogelijk opnieuw op het podium staan, en indien mogelijk één of twee trapjes hoger.”

Freddy Loix, de coach van het duo, was in ieder geval heel trots op zijn twee pupillen. “Dit was een heel goede start!” stelde de raadgever van Skoda België verheugd. “Met uitzondering van hun kleine foutje in de openingslus bleken ze heel regelmatig en hebben ze de verwachtingen ingelost. In hun duel met Vincent Verschueren bleken ze ook heel strijdvaardig en gingen ze ondanks de druk van een voormalig Belgisch kampioen niet in de fout. En als we het eindresultaat bekijken, kunnen we niets anders dan vaststellen dat ze op hun plaats staan en dat een betere uitslag moeilijk zou geweest zijn. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen!”

Dat vervolg loopt langs het Île de Beauté. Van 28 tot 31 maart zullen Sébastien en Thomas in de Tour de Corse, vierde manche van het wereldkampioenschap, de kleuren van Skoda België verdedigen. De twee kameraden staan voor het eerst aan de start op het Franse eiland, en beseffen dat ze heel wat zullen moeten leren vooraleer ze op 13 april opnieuw naar het Belgische rallykampioenschap trekken, voor de TAC Rally in Tielt.

Laatst aangepast op Zondag, 24 februari 2019 09:20
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws