Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Vincent Verschueren moet tevreden zijn met vijfde plek

Geschreven door  Feb 24, 2019

"Alles gegeven, niet beloond..."

In de Tour de France is de prijs voor de strijdlust een belangrijke "troostprijs" voor de smaakmaker van de etappe. Vincent Verschueren en Robin Maes krijgen zeker de prijs voor de strijdlust na deze Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het JobFiXers Belgian Rally Championship. Vincent Verschueren streed als een leeuw om de Polo's onder druk te zetten, maar door twee lekke banden moest hij tevreden zijn met een vijfde plaats.

Met Kris Princen aan het stuur van een gloednieuwe Polo R5 aan de start van zijn thuiswedstrijd, wisten Vincent Verschueren en Robin Maes voor de start al dat ze voor een zware uitdaging stonden. Na de eerste lus van vier proeven werd die verwachting bevestigd, want de GoDrive-bemanning stond derde op 10"9 van de titelverdediger. "Op de eerste proef werd meteen bevestigd dat het moeilijk zal zijn om de R5 van de nieuwe generatie te verslaan. Ik heb de ganse ronde maximaal aangevallen, maar ik geraak net niet aan de tijden van Kris. In Heers heb ik een paar tellen laten liggen omdat we even vast zaten. In Horpmaal heb ik wel de beste tijd gereden, gedeeld met Cédric Cherain, maar daar heeft Princen blijkbaar een klein foutje gemaakt. Het parcours lag er wel gladder bij dan verwacht. Ik ga proberen om wat meer tractie te vinden met een aanpassing van de afstellingen," vertelde Vincent strijdlustig.

In de tweede ronde bevestigde Vincent dat hij de snelste Skoda-rijder was. Na 7 proeven leek de tweede plaats bovendien zeker, want Cédric Cherain was in de fout gegaan. Maar, in Horpmaal kwam de GoDrive Skoda met een lekke band aan de finish.
"We hebben 38" verloren door een lekke band links achteraan. Tot dan hielden we Kris onder druk, maar nu zullen we nog moeten knokken om op het podium te komen, want Sébastien Bedoret is ons gepasseerd. Ik weet echt niet waar we lek gereden zijn," vertelde navigator Robin Maes, die met zijn bedrijf MR Solar voor de prachtige "zonnepanelen" op het dak van de Skoda zorgde.

In de slotronde vocht Vincent een spannend duel uit met Sébastien Bedoret voor de derde plaats. De vice-kampioen van 2018 naderde tot op 0"5, maar op de voorlaatste proef in Heers gooide een lekke band weer roet in het eten. Vincent Verschueren moest op de laatste proef nog voluit aanvallen om in extremis voorbij Bastien Rouard en Gunther Monnens te gaan naar de vijfde plaats...

"De Rally van Haspengouw ligt me blijkbaar niet. Het zat ons vandaag echt niet mee. Het is wel duidelijk geworden dat alles perfect zal moeten kloppen, een ganse rally, om Kris Princen met zijn nieuwe wagen te kloppen. Als ik hier een paar meter te vroeg remde, zag ik dat in de chrono's. De lat ligt nog een stukje hoger. We geven echter zeker niet op. Het seizoen is nog lang...," aldus Vincent Verschueren, die we normaal terug zullen zien in zijn thuiswedstrijd, de TAC Rally in Tielt.

Laatst aangepast op Zondag, 24 februari 2019 20:13
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws