Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Mats van den Brand denkt al aan de TAC Rally na opgave in Rally van Haspegouw

Geschreven door  Feb 25, 2019

Weer veel werk te doen...

Er is opnieuw veel werk aan de winkel voor Mats van den Brand en Eddy Smeets. De BMW M3 die er knap en strak bij stond voor de start van het nieuwe kampioenschap, kan weer opgelapt worden. De ontgoocheling van het team is meteen na de Rally van Haspengouw duidelijk uitgesproken. Vanaf nu staan alle neuzen richting Tielt. Als alles én iedereen klaar is, komt de M3 daar opnieuw aan de start.

Mats Van Den Brand: “Ik heb niet veel te zeggen over de Rally van Haspengouw. Er is geen excuus … Ik heb gewoon een domme fout gemaakt en daardoor heel wat mensen teleurgesteld. Nu komt het erop neer om beter te worden als rijder: eentje die wél de finish kan halen en zichzelf minder druk oplegt. Het seizoen starten zoals het vorige eindigde, is echt niet goed bezig zijn. Haspengouw 2019 is een serieuze eye-opener voor me. Vanaf nu wil ik de mensen die zoveel voor me doen – mijn papa, de monteurs, mijn navigator, onze fans en volgers – super tevreden maken in plaats van ze teleur te stellen met nog een crash. Ik wil ze ook allemaal nog eens extra danken voor alles wat ze al voor me gedaan hebben.”

Eddy Smeets: “Ik heb het bijzonder moeilijk met deze opgave omdat het bij de eerste passage in deze bocht al maar net goed ging. Mats wist dat en toch probeert hij opnieuw om zo hard erdoor te gaan. Dat is niet erg slim. We wisten wel van 2018 dat die bocht kàn tegen 175 km/u maar het wipje in de weg net voor de bocht bracht de M3 deze keer precies meer uit balans. Vanaf nu zal er het een en ander moeten veranderen … Zo hoop ik dat het nu stilaan duidelijk wordt dat constant aan 98 à 100% rijden teveel crashes en te weinig resultaten oplevert. Gezien de puntentelling en de gekende regelmaat van Franky Boulat heeft onze titeljacht in de RACB M Cup nu al een serieuze achterstand. Mats en ik hebben ons schrapresultaat al op zak en de vijf beste resultaten tellen. Vorig jaar wonnen we vier manches maar werden we door twee opgaves maar vice-kampioen. We hebben het ons niet makkelijk gemaakt en deze – letterlijk – veldslag verloren. Maar we geven nog niet op …”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws