Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Gunther Monnens blikt terug op zijn deelname aan de Rally van Haspengouw

Geschreven door  Feb 27, 2019

Na een paar maanden genoten te hebben van de winterstop stonden we afgelopen weekend terug fris en monter klaar om aan ons nieuw rallyseizoen te beginnen. Ditmaal met een nieuw wapen namelijk de Skoda Fabia R5 van Rallyteam Van Eecke. Voor mij een nieuwe wagen waarmee ik net voor het weekend enkele testkilometers kon afwerken. Samen met mijn vertrouwde co-piloot en sponsor Chris Debyser ConXioN begonnen we zaterdagochtend aan onze eerste lus van 4kp's . Al van in het begin legden we onszelf een strak tempo op en dat bleek ook te lukken tot op een paar bochten voor het einde van proef 1 waar de wagen bij het uitkomen van een coupure iets te ver doorging en we een afsluiting raakten.

De wagen zelf had flink wat schade aan de carrosserie en de uitlijning was niet meer optimaal waardoor we de volgende 3 kp's niet meer voluit konden aanvallen. Na een grondige service (waarvoor dank aan het ganse team) hebben we vanaf de tweede ronde het tempo kunnen opdrijven om toch zo een goed ritme op te bouwen. Het bewijs hiervan kwam al op kp 7 en 8 waar we telkens de 4 tijd op de tabellen lieten noteren. Ook in de derde lus kwamen onze tijden dichter bij de toppers. De laatste kp werd nog sterk gevochten voor plaats 5 maar daarvoor kwamen we op het einde 1,3 seconde te kort op Vincent Verscheuren.

Kortom voor ons een zeer mooie zesde plaats algemeen wat zeker niet slecht is voor de eerste keer met een R5 te rijden. En nu alle hens aan dek want binnen twee weken staan we terug met deze wagen aan de start van de volgende wedstrijd namelijk de Rallysprint van Moorslede. Tot dan!

Mijn dank aan het ganse team en de sponsors! #ConXioN #worldkarts #residenceverandas #garageacd #rallyteamvaneecke # autodebaeke

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws