Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Topaffiche in de Herock Spa Rally

Geschreven door  Mrt 11, 2019

Blijft de Volkswagen Polo R5 ongeslagen?

Met de Herock Spa Rally gaat zaterdag 16 maart de tweede manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship van start. De tweedaagse klassieker in Spa kan rekenen op een schitterende affiche. Na zijn zege in Haspengouw, start Kris Princen als favoriet met zijn nieuwe Volkswagen Polo R5.

Het parcours van de Herock Spa Rally is grondig vernieuwd. De Clémentine staat niet meer op het programma en er wordt ook niet op het circuit van Spa-Francorchamps gereden, maar de paddock wordt wel ingepalmd door het servicepark. In totaal staan 206,69 km tegen de klok op het programma, verdeeld over 24 KP's.

Princen versus Cherain, Fernémont, de Mevius

Kris Princen zal als leider in de tussenstand en als regerend kampioen het parcours openen met de VW Polo R5 van BMA. Het verleden heeft echter al aangetoond dat een verrassing niet uitgesloten is in de Herock Spa Rally. Na de verrassende zege van Benoît Allart in 2017, profiteerde Adrian Fernémont vorig jaar van een lekke band bij Princen om zijn eerste grote zege te veroveren. In elk geval wil Kris Princen veel punten scoren, want zijn belangrijkste titelconcurrent, Vincent Verschueren, komt niet aan de start, terwijl ook Sébastien Bedoret niet van de partij zal zijn.

Adrian Fernémont wil zijn zege van 2018 graag bevestigen in Spa, nadat hij door pech vroeg werd uitgeteld in Landen. Ook Cédric Cherain wil in zijn thuisrally, waar hij vorig jaar hard van de baan ging, meestrijden voor de overwinning. Volkswagen kan verder rekenen op Patrick Snijers, die gebrand is op een goed resultaat na zijn ongelukkige sortie in Haspengouw. Bij Skoda wordt, naast Fernémont, gerekend op Ghislain de Mevius, sterk in Landen, Cédric De Cecco, terug aan de start met een snelle Fabia R5 gehuurd in Italië, en Vincent Prégardien.

Guillaume de Mevius kreeg in Haspengouw te weinig kilometers om zijn potentieel te showen. De transmissie liet hem in de steek. De Citroën-piloot van DG Sport wil natuurlijk graag een gooi doen naar winst in de thuisbasis van het team. Armand Fumal maakt zijn comeback met een Citroën DS3 R5. Joachim Wagemans, die zijn seizoen vooral afstemt op de Tour European Rally, komt voor de eerste keer in eigen land aan de start met zijn Peugeot 208 T16.

De kleuren van JobFIXers, de hoofdsponsor van het Belgian Rally Championship, zullen verdedigd worden door vader en zoon Philip en Pieter-Jan Michiel Cracco. Beiden starten met een Ford Fiesta R5. Vorig jaar showde Pieter-Jan Michiel zijn potentieel met een knappe 5de plaats. Dat smaakt naar meer...

Porsche power

Naast het R5-geweld, zullen ook de vijf Porsches voor spektakel zorgen, zowel visueel als muzikaal. Het wordt interessant om de tijden van Pascal Gaban, opgegroeid tussen Porsches en na jaren terug aan de start, te vergelijken met die van Romain Delhez, die als jongere de uitdaging van een Porsche aan wil gaan. Zij gaan de strijd aan met Francis Lejeune, John Wartique en Fred Bouvy.

Verder zijn er nog de snelle Fiat Punto S1600 van Stephan Hemann, een aantal snelle Mitsubishi's, waaronder die van Steve Vanbellingen, de R2's van de Juniors en de tenoren van het Historic BRC. Kortom, een topaffiche die spektakel garandeert. De wedstrijd wordt zaterdag en zondag verreden, maar vrijdagnamiddag zullen de rijders hun wagens een laatste keer aan de tand voelen op de Shakedown van 14h tot 19h.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws