Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sterk seizoensbegin van Pieter-Jan Michiel Cracco

Geschreven door  Mrt 19, 2019

Top vijf door pech gemist

Het rallyseizoen is afgelopen weekend definitief van start gegaan voor het JobFIXers Rally Team. Zowel Pieter-Jan Michiel Cracco als zijn papa Philip kwamen aan de start van de tweede wedstrijd van het JobFIXers Belgian Rally Championship. Met enorm veel water op de smalle baantjes, lag het parcours er zaterdag erg verraderlijk bij. Na de eerste lus van 5 klassementsproeven volgde Pieter-Jan Michiel Cracco, opnieuw genavigeerd door Jasper Vermeulen, op een mooie 7de plaats. 

"Ik ben blij over de manier waarop we gestart zijn," lachte Pieter-Jan Michiel. "Vorig jaar stond ik vaak te fel bij de start en liet ik me wel eens verrassen. Deze keer had ik er ook enorm veel goesting in, maar ik heb de eerste twee proeven bewust beheerst gereden om vertrouwen te winnen en te wennen aan de uitzonderlijke weersomstandigheden. Misschien ben ik wel te braaf gestart. Op de laatste twee proeven voor de eerste hergroepering kon ik de kloof met de koplopers al beperken. Maar, we moeten het tempo verder opvoeren," vertelde Pieter-Jan Michiel, die alle resterende manches van het Jobfixers BRC zal rijden.

De eerste dag werd afgesloten op een knappe vijfde plaats, als eerste Ford-team. Een evenaring van het knappe resultaat bij het begin van vorig seizoen. "We hebben het tempo verhoogd en we hebben afstand genomen van Joachim Wagemans. Maar, we moeten blijven werken om het verschil met de koplopers te verkleinen, want dit seizoen willen we meestrijden voor podiumplaatsen in het kampioenschap," verklaarde Jasper Vermeulen ambitieus.

Zondag bleef de vijfde plaats binnen bereik, tot Pieter-Jan Michiel de Ford Fiesta R5 aan de kant moest zetten op de korte klassementsproef rond het circuit van Spa-Francorchamps. "We kregen een alarm op het dashboard dat de temperatuur van de motor te hoog was opgelopen. De waterkoeler bleek stuk. Om de motor niet helemaal stuk te rijden zijn we meteen gestopt. Jammer dat we daardoor de vijfde plaats moeten laten liggen," aldus Pieter-Jan Michiel ontgoocheld.

 

Philip Cracco met de glimlach aan de finish

Philip Cracco verscheen met een identieke Ford Fiesta R5 aan de start. In de eerste plaats om zich te amuseren. En dat deed de patron van JobFIXers, ondanks het rotweer. "De klassementsproeven liggen er heel glad en verraderlijk bij, maar ik hou wel van dat soort omstandigheden. Lekker dwars gaan in de bochten, dat blijft plezant," genoot Philip, die voor de gelegenheid werd genavigeerd door Jordy Cruys. "Jeannick Breyne heeft een blessure aan de schouder. Hij zal me binnenkort opnieuw navigeren. Ondertussen heeft Jordy het uitstekend gedaan."

"Ik wil zeker Philip bedanken voor deze unieke kans," aldus de jonge navigator uit Overpelt. "Het was mijn eerste ervaring in een R5. Ja, bij momenten ging het echt hard!"

"We hebben wel onze momenten gehad," lacht Philip. "Op een stuk van de vroegere Clémentine gingen we aan hoge snelheid aan het schuiven. We gingen even op een talud, maar gelukkig zonder erg. Ja, ik heb me geamuseerd!"

Het JobFIXers Rally Team wil dit seizoen overigens nog overstappen naar de nieuwe versie van de Ford Fiesta R5, die in de loop van het seizoen gehomologeerd zal worden. Het wordt een mooi seizoen!

Laatst aangepast op Dinsdag, 19 maart 2019 14:45
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws