Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Sterke affiche bij de jongeren in Tielt

Geschreven door  Apr 11, 2019

Concurrentie is de beste leerschool

Na twee klinkende overwinningen heeft Grégoire Munster het begin van het seizoen gedomineerd in het Pirelli Junior BRC. De fabrieksrijder van Opel Motorsport maakt daarmee zijn favorietenrol als regerend Junior-kampioen waar, zeker omdat hij er in Spa een erezaak van maakte om Timo Van der Marel te kloppen in de laatste meters. Puur voor de eer, want de Nederlander start niet in het Junior-kampioenschap.

De Nederlandse Opel Adam R2 zal opnieuw aan de start staan als mikpunt, maar Grégoire Munster zal de zege deze keer zeker niet cadeau krijgen. Gilles Pyck, vorig jaar drie keer de sterkste in het Pirelli Junior BRC, waaronder in Tielt, heeft zijn Peugeot 208 R2 weer klaargestoomd voor de rest van het seizoen in het Pirelli Junior BRC. Gilles zal wellicht nog wat ritme missen in vergelijking met Munster, maar aan ambitie ontbreekt het hem niet.

Ook Joachim Wagemans neemt de handschoen op met zijn Peugeot 208 R2, nadat hij in Spa nog met zijn R5 aan de start stond. De TER2 titelhouder zette vorig jaar in Ieper een sterke prestatie neer, dus ook hij is gebrand op een goed resultaat bij de jongeren. Dat kan ook gezegd worden van Glenn Snaet, die in Haspengouw enkele mooie tijden reed, en Tobias Brüls, die in Spa het vertrouwen weer opgebouwd heeft. Valentin Vertommen showde in Landen ook heel wat potentieel in de Ford Fiesta R2T, net als Thibaud Mazuin, die er tweede werd.

Charles Munster, de broer van Grégoire, zal trouwens met de Opel Adam in Cup-versie zijn BRC-debuut maken op zijn 18de. Hij heeft zich nog niet ingeschreven voor het BRC (Luxemburgse licentie), maar hij heeft nog een paar dagen om zich aan te melden voor het Pirelli Junior BRC.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws