Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

TAC Rally: Kris Princen bouwt een kleine marge uit na eerste ronde

Geschreven door  Apr 13, 2019

 

Cherain laat zich verrassen

In totaal gingen 76 teams vanochtend van start in de 46ste TAC Rally, de 3de manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship. De ochtend was erg fris, al gaf het zonnetje een andere indruk. Op het koude en traditioneel erg gladde asfalt was het uitkijken voor de tenoren. Kris Princen heeft na de eerste ronde de leiding in handen met een kleine marge van 10"7 op... Adrian Fernémont.

Vrijdag verklaarde Cédric Cherain nog dat hij niet de ambitie had om te winnen, maar wel om belangrijke punten voor het kampioenschap te sprokkelen. Toch reed de VW-rijder meteen de scratch op Schuiferskapelle, waar hij 0"1 sneller was dan Kris Princen, die op de tweede proef wel reageerde met de snelste tijd. Het tempo lag meteen erg hoog en op de derde proef liet de leider in het BRC zich verrassen. De VW Polo R5 ging van de baan en het was "game over" voor Cédric Cherain.

Omdat Vincent Verschueren geen tractie vond op het erg gladde asfalt, kon Kris Princen afstand nemen. De BMA-rijder sloot de eerste lus af met 10"7 voorsprong op Adrian Fernémont. "Ik weet niet wat ze in het asfalt draaien hier, maar het lijkt me nog gladder dan vorig jaar," lachte Kris Princen. "We zijn snel, maar voorzichtig aan het rijden. Ik moet wel trappen. De Polo R5 is voor mij efficiënter in het uitkomen van de bochten dan een Skoda, maar in de heel snelle waaiers heb ik toch meer werk aan het stuur dan vorig jaar. Het blijft uitkijken."

Adrian Fernémont volgt knap op de 2de plaats, hoewel hij het parcours in Tielt ontdekt: "Ja, het loopt lekker," aldus Adrian. "We hebben goede nota's gemaakt. Ik wist dat het glad was en we hebben het goed op papier staan. Het is een verraderlijk parcours, maar we hebben nog geen momentjes gehad..."

Derde in de tussenstand is Sébastien Bedoret, die op de 4de proef de snelste tijd reed: "We zijn goed mee en ik heb altijd vertrouwen op deze proeven. Tielt ligt me wel. Vorig jaar stond ik hier ook op het podium. Ik was wel verrast op de eerste proef. In enkele bochten lagen gisteren banden in de koorden tijdens de verkenningen. Vandaag waren die plots weg, waardoor er veel grind op de baan lag. Bijna lag ik daardoor van de baan..."

Vincent Verschueren moet bekennen dat hij voorlopig niet kan volgen. "Ik vind geen grip en ik kan het tempo niet opvoeren. De banden worden wel warm, maar we schuiven alle kanten op. Zoals ik voorspeld had, heeft de VW meer tractie en zal het een erg moeilijke wedstrijd worden voor ons."

Ghislain de Mevius, die voor de eerste keer als eerste de baan op moet na de opgave van Cherain, verloor wat tijd door een probleem met de pop-off valve. Hij heeft een drietal seconden voorsprong op Pieter-Jan Michiel Cracco, die voor Niels Reynvoet en Patrick Snijers staat. Snijers ging te voorzichtig van start, mede omdat hij deze week de Shakedown moest missen omdat het stuurhuis van de Polo R5 niet tijdig werd geleverd. Kevin Demaerschalk kampt al sinds de openingsproef met remproblemen.

Bij de Juniors heeft Gilles Pyck de leiding in handen na de eerste lus. In de M-Cup bedraagt het verschil tussen leider Mats Van den Brand en Franky Boulat 8". In Historic maakt Glenn Janssens een opmerkelijke comeback, want de Porschist heeft de leiding genomen voor Nick Toorré.

In de openingsronde vielen naast Cédric Cherain ook Martin van Iersel (sortie KP 1) en Chris Van Woensel (sortie KP 1) uit.

Volg de wedstrijd hier live. 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws