Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Maaskiezel in Bocholt volgende uitdaging voor Sébastien Bedoret

Geschreven door  Mei 17, 2019

Toen het nieuws enkele dagen geleden via de sociale media bekend raakte, waren hun supporters dolenthousiast: Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq zullen met hun Škoda Fabia R5 van het team SXM wel degelijk aan de start van de Sezoens Rally staan!

“Aan het begin van het seizoen was het niet gepland dat we zouden deelnemen aan de vijfde manche van het Belgische kampioenschap, maar ik kijk er nu wel naar uit”, glimlacht de 23-jarige jongeman. “Toch koesteren we in de regio rond Bocholt geen al te grote ambities. Uiteraard willen we ons wel meten met de besten, maar ik besef ook dat de Sezoens van alle rally's op de BK-kalender de wedstrijd is die ik het minste ken. Het parcours is bovendien ook niet echt op mijn maat gesneden. Ik heb heel weinig ervaring op onverhard en iedereen weet dat deze rally bekend staat voor de proeven met maaskiezel, proeven die we bovendien met gewone asfaltbanden moeten afwerken. Bij onze eerste deelname vorig jaar konden we nog van de pech van sommige van onze tegenstanders gebruik maken om als tweede aan te tikken. Echt snel waren we echter niet... Ik weet dat we sindsdien heel wat progressie hebben geboekt, maar ik vermoed niet dat dat voldoende zal zijn om een gooi naar de zege te doen. Gezien alle tenoren van het kampioenschap opnieuw van de partij zijn, zou een vierde opeenvolgende podiumplaats in het Belgische kampioenschap al uitstekend zijn!”

De Sezoens Rally is dan ook in de eerste plaats een nieuwe stap in de vorming van Sébastien. “Ik ben heel blij dat Sébastien en Thomas hier aan de start staan”, stelt Freddy Loix, coach van het duo en raadgever van Škoda België. “Ik vind dat Sébastien op wegen met weinig grip nog wat vooruitgang moet boeken. Op chronoritten met veel gravel of op onverhard mist hij nog wat vertrouwen en dat laat zich merken in de tijden die hij daar neerzet. Hier krijgt hij alvast genoeg gelegenheid om te oefenen! De Sezoens Rally is een heel atypische rally, met wegen die heel veel grip leveren... gevolgd door stroken onverhard waar het tegendeel het geval is. Er zijn ook nogal wat plaatsen waar de rijders de bochten diep afsnijden en zo heel wat kiezel op de baan gooien. Je moet dus voortdurend van ritme wisselen en dat is allesbehalve eenvoudig. Door meerdere keren over dezelfde chronoritten te rijden kan hij lus na lus beter worden. En omdat alle goede rijders van het Belgische kampioenschap aan de start staan, zal Sébastien over enkele uitstekende referentiepunten beschikken om zijn progressie aan af te toetsen.”

De Sezoens Rally start zaterdag om 8u15 in Bocholt. In het totaal staan er 15 chronoritten op het programma, goed voor 154 km tegen de klok. De finish wordt verwacht rond 20u10.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws