Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Interessante leerschool op onverhard voor de jongeren

Geschreven door  Mei 17, 2019

 

Voor de jongeren van het Pirelli Junior BRC vormt het onverhard in Noord-Limburg een speciale uitdaging, al werd het aandeel maaskiezel in het parcours door de organisatie van de Sezoens Rally de voorbije jaren bewust beperkt. Aan hoge snelheid over de rollende kiezelsteentjes rijden vergt lef, maar ook wagenbeheersing en opperste concentratie. Een goede leerschool voor elke jongere.

Grégoire Munster krijgt in het Europees kampioenschap dit jaar wel meer onverhard voor de wielen, maar de ervaring in Bocholt is niet te vergelijken met een wedstrijd op de Azoren. De maaskiezel wordt immers getrotseerd op gewone slicks en met een ophanging die afgesteld is voor asfalt.

Dit seizoen bevestigt Grégoire Munster, die al erg veel wedstrijden in de benen heeft, in elk geval dat zijn Junior-titel van vorig seizoen geen toeval was. De 20-jarige zoon van Bernard is ondertussen gepromoveerd tot officieel piloot van Opel Motosport in het Europees kampioenschap, en in eigen land heeft hij vooral in de Rally van Wallonië een serieuze voorsprong uitgebouwd in het Pirelli Junior BRC. In Bocholt zal hij voor de bonuspunten echter weer af moeten rekenen met zijn merkgenoot Timo Van der Marel. De Nederlander is geen Junior, dus het wordt een prestigeslag voor de zege in klasse RC4.

Tobias Brüls staat op regelmaat afgetekend op de tweede plaats, voor ThibaudMazuin. Glenn Snaet, die in Namen hard van de baan ging, geeft deze keer forfait. Gilles Pyck wil in Limburg een gooi doen naar de zege met zijn Peugeot, terwijl Valentin Vertommen kan rekenen op de turbomotor van zijn Ford Fiesta R2T. Ook Charles Munster, de 18-jarige broer van Grégoire, staat in Bocholt aan de start, maar met de minder krachtige Cup-versie van de Opel Adam.

Tussenstand (4/9) :

1. G. Munster 69; 2. T. Brüls 20; 3. Th. Mazuin 18; 4. G. Snaet 15; 5. G. Pyck 12; 6. J. Wagemans 10; 7. V. Vertommen 9; 8. A. Molle 8; 9. Charles Munster 2...

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws