Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De Renties Ypres Rally stelt 'Planet 22' voor

Geschreven door  Mei 20, 2019

Een globaal duurzaamheids- en mobiliteitsplan

Zoals vorige week al aangekondigd, presenteert de vzw Superstage, organisator van de Renties Ypres Rally, een globaal en innoverend duurzaamheids- en mobiliteitsplan, genaamd Planet 22. Duurzaamheid en mobiliteit zijn perfect combineerbaar met een rally van internationaal niveau.

In de Monteberg Rally werd succesvol al een eerste duurzaamheidsmaatregel ingevoerd. Drank in blikjes was verboden langs de klassementsproeven. "Tijdens de Renties Ypres Rally zal dezelfde maatregel van toepassing zijn, maar Superstage gaat verder," vertelt Arthur Tanghe, de nieuwe Sustainability Manager van de organisatie. "Elke toeschouwer zal bij het afhalen van zijn ticket een biologisch afbreekbare vuilniszak ontvangen, zodat iedereen zijn afval zelf kan verzamelen en in de vuilnisbakken kan deponeren. Een sensibiliseringsactie die elke rallyfan nog eens bewust maakt van het feit dat het essentieel is om de velden en eigendommen van omwonenden te respecteren. Verder gaan we het statiegeld op drankbekers en flessen verhogen, waardoor de inzameling vlotter zal verlopen."

Zoals eerder al aangekondigd, zal tijdens de Renties Ypres Rally een "hop-on-hop-off" treintje over de vesten langs de verschillende parkings aan de rand van de stad rijden om de toeschouwers van en naar het stadscentrum te brengen. Een ingenieus mobiliteitsplan dat het stadscentrum moet ontlasten van heel wat verkeer.

"Club Superstage engageert zich ook voor de FIA Smart Driving Challenge, een wereldwijde wedstrijd voor alle automobilisten om slim, ecologisch en veilig te rijden," vervolgt Jan Huyghe, de Marketing & Sales Director van Club Superstage. "We zullen een parcours van 150 km uitstippelen over delen van het parcours en langs historische hotspots van de Ypres Rally. Die route, met een roadbook uitgewerkt, moeten de deelnemers zo veilig, slim en ecologisch mogelijk afleggen met hun gewone auto, de eco-drive. Een tracker in de auto zal alles registreren en zo wordt een klassement opgemaakt. Wereldwijd zullen er vanaf 2020 diverse evenementen in die zin gecreëerd worden onder de vleugels van de FIA. We zullen het systeem al testen in onze voorwagens tijdens de Renties Ypres Rally."

En dat is nog niet alles. Om de CO2-uitstoot van de rally, die verwaarloosbaar is in vergelijking met de dagelijkse uitstoot van de bewoners, bedrijven en landbouw te neutraliseren, zal Superstage in overleg met het stadsbestuur per deelnemer een boom planten. De deelnemers zullen een certificaat ontvangen van de boom die in hun naam werd geplant in Ieper.

"De Ypres Rally is al meer dan een halve eeuw een van de grote uithangborden van onze stad. Een evenement met internationale faam waar we trots op mogen zijn," reageert Emmily Talpe, de burgemeester van Ieper. "De rally zorgt traditiegetrouw voor sfeer en ambiance in het centrum en langs de klassementsproeven. We zijn bijzonder tevreden dat de organisatie zich inspant om het evenement zo veilig, net en toegankelijk mogelijk te houden. Ook wat betreft parkeren en de vlotte bereikbaarheid van de binnenstad met een hop-on-hop-off trein heeft de organisatie haar huiswerk goed gemaakt."

"Ik kan dit charter alleen maar toejuichen en ben dan ook blij dat we een goede samenwerking hebben met Club Superstage hieromtrent," treedt Schepen van Evenementen Diego Desmadryl zijn burgemeester bij. "De Renties Ypres Rally is en blijft een topevenement voor onze stad en we willen dat blijven ondersteunen. Ik heb tijdens de Monteberg Rally kunnen vaststellen dat de landbouwgronden blikvrij werden gehouden en dat duurzaamheid echt leeft bij de toeschouwers en de deelnemers. Tijdens de Renties Ypres Rally worden nog meer stappen in die richting gezet en de lancering van Planet 22 is daar het sluitstuk van. Op naar een veilig rallyweekend."

Kortom, Planet 22 is een innoverend en ambitieus duurzaamheid- en mobiliteitsplan dat gepresenteerd wordt door Club Superstage. De organisatie financiert trouwens zelf het volledige verhaal, in tegenstelling tot eerdere beloftes, wat "Planet 22" nog unieker maakt.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws