Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Craig Breen komt naar Ieper met een VW Polo R5

Geschreven door  Mei 22, 2019

"Ik kom om te winnen!"

De Renties Ypres Rally zal in het laatste weekend van juni eens te meer zijn status van internationale topwedstrijd waarmaken. Naast de tenoren van het Belgisch en het Brits kampioenschap, komt immers ook voormalig WRC-fabrieksrijder Craig Breen aan de start. De Ier kiest voor een Volkswagen Polo R5 van BMA, het team van Bernard Munster, om een gooi te doen naar de overwinning.

De 29-jarige vice-Europese kampioen van 2015 heeft drie seizoenen gereden als fabrieksrijder voor Citroën in het Wereldkampioenschap. Dit jaar heeft hij een gemengd programma samengesteld, naast een campagne in het Iers kampioenschap.

"Dit seizoen kan ik van diverse zaken proeven. Zo heb ik al getest met een Supercar in Rallycross, maar rally blijft mijn prioriteit. In het Iers kampioenschap gaat het uitstekend. We zijn nog ongeslagen met onze Ford Fiesta R5, nog steeds de meest competitieve wagen op het hobbelige Ierse asfalt. Daarnaast reed ik ook twee wedstrijden van het Italiaans kampioenschap met een Skoda Fabia R5, met onder andere een overwinning in Sanremo. Het is mijn ambitie om zo snel mogelijk terug te keren in het Wereldkampioenschap en daarom zoek ik bewust wedstrijden met een sterk startveld op. Op dat vlak worden we in Ieper altijd verwend. De Renties Ypres Rally is niet alleen een van de mooiste, maar ook sterkst bezette asfaltrally's in Europa."

Craig Breen is erg populair in België, onder andere door zijn overwinning in de Condroz Rally, maar zeker ook door zijn drie deelnames aan de Ypres Rally. Na een derde plaats in 2013 met de Peugeot 207 Super 2000, volgden twee opgaves in 2014 en 2015, telkens door mechanische problemen.

"Het parcours in Ieper ligt me, maar het bracht me nog niet veel geluk. In 2014 brak de transmissie toen ik in strijd was voor de zege en in 2015 stond ik aan de leiding met de 208 T16 tot de motor warm liep na een klein uitstapje. Ik kijk er al naar uit om het weer op te nemen tegen Freddy Loix, die er telkens in slaagde om uiteindelijk te winnen, ook al was hij niet altijd de snelste."

Craig Breen, die genavigeerd zal worden door Paul Nagle, voormalig winnaar in Ieper met Kris Meeke, zal de Renties Ypres Rally rijden met een Volkswagen Polo R5, meer bepaald een exemplaar uit de ateliers van BMA, het team van Bernard Munster.
"Dit jaar heb ik de kans om met verschillende wagens te rijden. Na de Skoda Fabia R5 in Italië, de Ford Fiesta R5 in Ierland, zal ik in Ieper starten met een VW Polo R5. Ik heb er nog niet mee gereden, maar ik ben ervan overtuigd dat het een topwagen zal zijn."

Want, Craig Breen komt met één doelstelling aan de start in Ieper. "Ja, daar kan ik duidelijk over zijn: ik kom om te winnen!," lacht Craig Breen.

Laatst aangepast op Woensdag, 22 mei 2019 10:21
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws