Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eric Camilli presenteert de nieuwe Ford Fiesta R5 in Ieper

Geschreven door  Jun 08, 2019

De Renties Ypres Rally 2019 heeft de eer de gloednieuwe Ford Fiesta R5 in wereldpremière te kunnen voorstellen aan het Belgische publiek. Precies 6 jaar nadat Thierry Neuville de huidige Ford Fiesta R5 presenteerde als openingswagen in Ieper, krijgt Eric Camilli de eer om de nieuwe versie van de Ford Fiesta R5 van M-Sport voor te stellen als openingswagen.

De Fransman is trots dat hij het nieuwe wapen van M-Sport mag presenteren in Ieper. “Ik ben vereerd dat ik de gloednieuwe Ford Fiesta R5 mag besturen in de Renties Ypres Rally. Ik herinner me dat Thierry Neuville de originele versie bestuurde in 2013. Het is tof dat ik zes jaar later dezelfde kans krijg met de nieuwe en verbeterde wagen! Ik was nauw betrokken bij de ontwikkeling en het testen van de nieuwe wagen. Ik moet zeggen dat de mensen van M-Sport fantastisch werk hebben geleverd. Aan het stuur voel je meteen de verbeteringen. De ontwerpers en de ingenieurs hebben de wagen op elk vlak beter gemaakt!"

Het wordt de eerste kennismaking van Eric Camilli met de befaamde klassementsproeven van de Renties Ypres Rally. “Ik heb nog nooit in Ieper gereden, maar elke rallyrijder weet dat de proeven hier prachtig en heel specifiek zijn. Ik kijk ernaar uit om te bewijzen tot wat de fonkelnieuwe Fiesta R5 in staat is op deze snelle proeven," reageert hij enthousiast.

Voor M-Sport is de Ford Fiesta R5 een erg belangrijk model. Het team van Malcolm Wilson hecht dan ook veel belang aan deze wereldpremière in Ieper. “Precies zes jaar geleden lanceerden we de originele Ford Fiesta R5 in de Ypres Rally en het werd de meest succesvolle rallywagen ter wereld. Voor M-Sport is het een heel speciale wagen. De oorspronkelijke versie blijft rally's en kampioenschappen winnen in alle uithoeken van de wereld, maar we hebben onze tijd genomen om ervoor te zorgen dat dit nieuwe model nog beter is op elk vlak," vervolgt Managing Director Malcolm Wilson OBE. "We hebben een uitgebreid en intensief testprogramma afgewerkt. We hebben er hard aan gewerkt om deze wagen geschikt te maken voor elk niveau van rijder. We hebben letterlijk getest op de meest uiteenlopende terreinen, in verschillende weersomstandigheden en met een hele reeks rijders aan het stuur. Deze wagen is uitermate belangrijk voor ons. Hij moet goed zijn voor zoveel mogelijk rijders. Dat is essentieel om een succes te worden."

"Ik ben uitermate trots op dit project en het zal voor ons speciaal zijn om de fonkelnieuwe Fiesta R5 te zien rijden op de schitterende klassementsproeven waarop zijn voorganger zes jaar geleden werd gepresenteerd. Eric was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de auto. Hij kent de nieuwe wagen uitermate goed. De snelle asfaltproeven rond Ieper vormen het ideale decor voor dit speciale debuut."

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws