Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Officiële comeback voor Achiel Boxoen met Ford België en M-Sport

Geschreven door  Jun 26, 2019

Het was even stil rond Achiel Boxoen, maar nu is hij helemaal terug. En hoe! De jonge piloot maakt binnenkort zijn comeback in de rallysport en dat doet hij in stijl. Boxoen krijgt het officiële M-sport- zitje in de gloednieuwe Ford Fiesta Ecoboost R2. Hij zal voor M-Sport de nieuwe bolide promoten in de Rally van Ieper. Het begin van een nieuwe, beloftevolle start!

Boxoen vertelt zelf het relaas van de afgelopen tien maanden. “De laatste tijd was ik duchtig in de weer om een nieuw project op te starten. Een tijdje geleden contacteerden de mensen van Team Floral mij. Ze waren op zoek naar een jonge, talentvolle piloot om voor M-Sport de nieuwe Ford Fiesta Ecoboost R2 te promoten. Ik was meteen verkocht aan het verhaal en sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt.” Zijn debuut is voorzien tijdens de Rally van Ieper dit weekend, de thuiswedstrijd van Boxoen. “Ik kan geen betere plaats bedenken om aan de dit project te beginnen. Mijn laatste wedstrijd was ook in Ieper, dus de symboliek is zeker aanwezig. Het zal wat wennen zijn, want een R2-wagen stuurt natuurlijk helemaal anders dan een R5. Misschien is dit een stap terug, maar voor mij is het op dit moment vooral de juiste stap in mijn carrière.”

Met de hulp van Team Floral zal Boxoen een officieel programma kunnen rijden. De West-Vlaming blikt vooruit. “De R2-klasse zie ik niet als eindstation. Ford bracht nog maar pas de nieuwe Ford Fiesta R5 uit. Samen met Team Floral hoop ik binnenkort te kunnen deelnemen aan het Belgisch Rally kampioenschap met deze wagen. Wanneer dat zal zijn, kan ik nog niet met zekerheid zeggen, maar het is wel mijn doel. Het leek me echter niet verstandig om meteen terug in de R5-klasse aan de slag te gaan. Door mijn periode van afwezigheid heb ik vanzelfsprekend weinig tot niet kunnen trainen. Met de R2 vind ik een gulden middenweg. Ik kan er zonder al te veel druk aan de start komen van een competitieve klasse. Voor mij is het vooral de bedoeling om zo snel mogelijk terug in het ritme te komen en mezelf opnieuw in de kijker te rijden. Ik verwacht niet dat ik vanaf de eerste proef bovenin zal meedraaien, maar ik hoop toch om op zaterdag opnieuw te kunnen tonen wat ik allemaal in mijn mars heb!”

Na een zoektocht van tien maanden heeft de jonge piloot dus een nieuwe uitdaging gevonden bij team Floral. Teambaas Jean-Marc Valckenaere moest na het gesprek met M- Sport niet lang nadenken wie hij in de wagen wilde. “We kenden Achiel van zijn periode met de Ford Fiesta R5. Voordien had hij ook enkele uitstekende tijden neergezet in de R2 klasse. Toen M-Sport ons vroeg om een goede, jonge piloot te zoeken voor hen, leek Achiel voor ons een logische keuze. Hij beschikt over de nodige vaardigheden en is ook een uitstekende ambassadeur. In het begin van de wedstrijd zal het voor hem niet evident zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we op zaterdag al enkele mooie tijden van hem zullen zien. Hij krijgt alvast uitstekend materiaal ter beschikking want ik zie de Ford Fiesta R2 uitgroeien tot de nieuwe referentie in de klasse.”

M-Sport is zeer enthousiast over hun nieuwe rijder en ze kijken ernaar uit om hun auto te zien schitteren op Belgisch grondgebied. "We zijn dolblij dat de nieuwe Fiesta R2 zal deelnemen aan de Rally van Ieper. Onze nieuwe R2 heeft een groot potentieel, wat dit jaar al meermaals werd bevestigd op verschillende WRC- en ERC-evenementen. Ik denk dat de iconische wegen in Ieper het perfecte terrein zullen zijn voor onze auto. In het verleden was België een geweldige afzetmarkt voor de Ford Fiesta en de R2. Nu hopen we om ons opnieuw in de deze markt te kunnen plaatsen.”

In de Rally van Ieper komt Boxoen ook voor het eerst aan de start als officiële piloot van Ford België. Daarvoor ging hij zich persoonlijk aanbieden bij het merk. Jo Declercq, manager Public Affairs bij Ford, was gecharmeerd door Boxoen. “Achiel is een sympathieke, verstandige kerel met een goed voorkomen. Met zijn jeugdig positivisme zien we hem als de geknipte persoon om ons merk te vertegenwoordigen. Het is een samenwerking waar we beiden van kunnen profiteren.”

Het team staat er en de piloot is meer dan ooit klaar om terug achter het stuur te kruipen. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor Achiel Boxoen. Afspraak dit weekend in Ieper!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws