Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sébastien Bedoret trekt ten aanval in de East Belgian Rally

Geschreven door  Sep 26, 2019

Drie weken nadat ze in de Omloop van Vlaanderen een eerste zege in het Belgische rallykampioenschap veroverden, trekken Sébastien Bedoret en corijder Thomas Walbrecq hypergemotiveerd richting de East Belgian Rally: “We hebben er alle vertrouwen in en staan in St Vith aan de start om te winnen!” stellen de rijders van Škoda België.

Vorig jaar liet het duo in deze wedstrijd al een aantal snelste tijden optekenen, en dat was geen toeval. “Qua rijplezier staat deze rally bovenaan mijn lijstje”, bevestigt de jonge rijder uit Donstiennes, die volgende donderdag 24 wordt. “Ik kan me geen mooier verjaardagsgeschenk dromen dan op deze chronoritten opnieuw voluit te mogen aanvallen. Het is een heel glooiend parcours, met meer grip dan elders, en de ideale rijlijn is er heel belangrijk... Ik voel me altijd goed op deze wegen en het tracé zou ook mijn Škoda Fabia R5 Evo van het SXM team moeten liggen. In Roeselare werd ik geholpen door de opgave van een tegenstander. Deze keer wil ik winnen door mijn concurrenten te overvleugelen!”

Door zijn overwinning in Roeselare staat Sébastien nu tweede in de tussenstand van het BK Rally – op slechts vier punten van leider Kris Princen – met nog slechts twee rally's te gaan. Dat verandert echter niets aan de aanpak van Škoda België en van de coach die door de invoerder van het Tsjechische merk werd aangeduid. “Geen sprake van dat we nu aan het kampioenschap beginnen denken!”, benadrukt Freddy Loix. “Dat is niet het doel voor dit seizoen. Ik zou graag zien dat Sébastien zijn progressie verder zet, en dat hij blijft werken aan zijn snelheid. Een rijder die aan de titel denkt kan niet zo vrij rijden als een rijder die enkel voor de zege gaat. Het doel van Sébastien en Thomas is nog voor het einde van het seizoen een tweede rally te winnen. Ik ben er van overtuigd dat hij daar in de East Belgian Rally zeker voor in aanmerking komt. Vorig jaar kwam hij hier al sterk voor de dag. Misschien helpt zijn verleden als karter van hoog niveau hem wel, op deze heel snelle klassementsproeven met heel veel grip. Ik ben er ook zeker van dat die eerste zege voor een mentale klik heeft gezorgd. In St Vith staat hij sterker dan ooit aan de start.”

Bij de start van de eerste van twaalf proeven, zaterdagochtend iets na 9 uur, zal Sébastien maar aan één ding denken. “Ik heb de indruk dat ik twee jaar ben teruggekeerd, toen ik om de Junior-titel streed en alle snelste tijden in mijn categorie moest neerzetten om bonuspunten binnen te halen”, legt hij uit. “Ik hou er wel van als mijn enige opdracht bestaat uit zo snel mogelijk rijden! De titel? Neen, daar denk ik echt niet aan. Al zeker niet omdat ik mijn lot niet in eigen handen heb en ik al de laatste twee rally's moet winnen om kans te maken op de titel. Het heeft dus geen zin om mezelf voor de start van de East Belgian Rally veel vragen te stellen!”

In het rechterzitje maakt Thomas Walbrecq zich op om het landschap heel snel voorbij te zien flitsen. “We kennen het doel dat ons hier door Freddy, Škoda België en onze entourage is opgelegd maar al te goed”, stelt de corijder. “Als we om de zege strijden zal een eventuele schuiver ons wel vergeven worden, maar indien we er niet in slagen om de hele rally lang een hoog ritme aan te houden, dan krijgen we het zeker te horen. Dus zullen we van bij de start aanvallen!”

Het finishpodium aan de Triangel in St Vith wordt zaterdagavond rond 22u30 overschreden, na 150 kilometer tegen de klok. En Sébastien en Thomas zijn vast van plan om deel uit te maken van de feestelijkheden!

Laatst aangepast op Donderdag, 26 september 2019 18:35
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws