Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Gilles Pyck mikt op de titel van vice-kampioen bij de juniors

Geschreven door  Okt 29, 2019

Prestigestrijd in de Condroz

Dit weekend wordt het Belgisch rallykampioenschap afgesloten in de Condroz Rally. In het kader van deze razend populaire wedstrijd, wordt ook de slotmanche van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship verreden. Gilles Pyck mikt op de titel van vice-kampioen achter Grégoire Munster, die al enige tijd zeker is van de verlenging van zijn Junior-titel.

Grégoire Munster waagt zijn kans met een Skoda Fabia R5 in de topklasse, net als Amaury Molle, die we eerder dit jaar ook nog aan het werk zagen bij de Juniors met een voorwielaangedreven R2. Dat Tobias Brüls niet aan de start komt, is verrassend. De winnaar van de vorige manche in Sankt-Vith staat op de tweede plaats met zes resultaten.

Met slechts 3 punten voorsprong op Gilles Pyck, kan de West-Vlaamse Peugeot-rijder dit weekend een gooi doen naar de titel van vice-kampioen. Wees er maar zeker van dat Gilles Pyck zich wil tonen op de verraderlijke klassementsproeven van de Condroz Rally, nadat hij niet geselecteerd werd voor de finale van het RACB National Team Stuur. Charles Munster en titelhouder Grégoire zijn wel geplaatst voor de finale. Pyck wil ongetwijfeld tonen wat hij in zijn mars heeft tegenover Charles Munster, die voor de eerste keer met een Opel Adam R2 start.

Thibaud Mazuin, vierde in de tussenstand, maakt mathematisch ook nog kans op de tweede plaats, al zal hij dan wel een reeks snelste tijden in RC4 moeten rijden. Twee jongeren maken trouwens hun debuut in het Pirelli Junior BRC. Loïc Dumont, de 22-jarige zoon van Jean-Michel en Kampioen van Wallonië in Klasse 5, waagt zijn kans met een Skoda Fabia R2. Emile Vandermarliere uit Kortrijk start met een Peugeot 208 R2. Beiden maken hun debuut in de Condroz Rally.

 

Tussenstand (8/9) : 1. G. Munster 92; 2. T. Brüls 48; 3. G. Pyck 45; 4. Th. Mazuin 26; 5. Ch. Munster 19; 6. A. Molle 18; 7. G. Snaet 17; 8. J. Wagemans 10; 9. V. Vertommen 9; 10. A. Boxoen 8; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5...

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws