Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Princen favoriet, maar Fernémont en Bedoret ruiken de titel

Geschreven door  Okt 29, 2019

Fantastische internationale affiche

De 46ste editie van de Condroz Rally zal op zaterdag 2 en zondag 3 november in Hoei het Belgisch rallykampioenschap 2019 afsluiten. Op het traditioneel erg verraderlijke parcours belooft het spektakel grandioos te worden, want de affiche telt meer dan 30 R5's en een reeks snelle Porsches. Spektakel verzekerd.

Maar, natuurlijk ook spanning, want de Belgische titelstrijd is nog niet beslist. Kris Princen start in Hoei als favoriet om zijn Belgische titel te verlengen. Bij een zege of een tweede plaats is Princen altijd zeker van de titel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de overstap van de VW Polo R5 naar de Skoda Fabia R5 Evo van Pieter Tsjoen Racing leverde niet meteen succes op in Sankt-Vith. De Condroz Rally is in elk geval wel de favoriete wedstrijd van Kris Princen, die in Hoei genavigeerd wordt door Peter Kaspers. Sébastien Bedoret, de officiële rijder van Skoda België, won de Omloop van Vlaanderen, maar hij heeft al het maximum van de resultaten ingebracht. Bedoret volgt op 2 puntjes van Princen, maar hij moet wel een score van 12 punten, het equivalent van een derde plaats, verbeteren. Het gevaar komt eerder van Adrian Fernémont, overtuigend winnaar van de East Belgian Rally, met de Skoda Fabia R5 van SAN Mazuin. Net als Princen kan Fernémont nog een volledig resultaat inbrengen. Het verschil met leider Princen bedraagt slechts 8 punten. Alles blijft mogelijk.

De twee buitenlandse tenoren spelen geen rol in de titelstrijd. Stéphane Lefebvre, die voor de eerste keer aan de start komt met een Ford Fiesta R5 MkII, wil zijn overwinning van vorig jaar bevestigen. Jong talent Pierre-Louis Loubet wil het voorbeeld van zijn landgenoot volgen met een Skoda Fabia R5. Terwijl Ghislain de Mevius zijn knappe tweede plaats van de East Belgian Rally wil bevestigen, mikken twee VW-rijders voluit op een topresultaat. Cédric Cherain weet wat het is om de Condroz Rally te winnen. Vincent Verschueren zal voor de eerste keer kennismaken met de VW Polo GTI R5 van THX Racing, als test met het oog op volgend seizoen.

Er zijn nog een aantal kleppers die zich willen mengen in de strijd voor het podium, te beginnen met Kevin Demaerschalk, die met zijn Ford Fiesta MkII in Roeselare dicht bij de overwinning kwam. Xavier Baugnet heeft zijn snelheid ook al getoond in de Condroz Rally. Deze keer kan hij rekenen op een VW Polo R5, net als Xavier Bouche, die altijd sterk voor de dag komt in Hoei, al mist hij wellicht competitieritme. Aan ritme zal het Melissa Debackere zeker niet ontbreken. De snelste dame van Europa won met haar Skoda Fabia R5 en genavigeerd door de Nederlandse Marlon Krieger vorige week in Nederland de Twente Rally. Melissa mikt op de Top 10.

Dat geldt ook voor Cédric De Cecco, de jongeren Niels Reynvoet, Junior-kampioen Grégoire Munster en Pieter-Jan Michiel Cracco, allemaal met een Skoda Fabia R5, net als Yves "Mr Rally" Matton, die zijn thuisrally natuurlijk niet wil missen. We zijn ook benieuwd naar de tijden van de Citroën-rijders Guillaume de Mevius, in de RACB-kleuren, en Davy Vanneste.

Heel wat rijders lijken aan elkaar gewaagd. Het wordt drummen voor een plaats in de top-10, want dat is ook de ambitie van Bastien Rouard (Skoda), Olivier Collard (Skoda), Amaury Molle (Citroën C3 R5) en circuitracer Maxime Potty (VW Polo R5), zonder Neil Simpson (Skoda), Harry Bouillon (Ford), Jourdan Serderidis (Skoda), Henri Schmelcher (VW), Emmanuel Gonay (Citroën), Alain Litt (Skoda), Etienne Monfort en Christophe Verstaen (Ford) te vergeten. Florian Jupsin zorgt voor een exotische noot door een Dacia Sandero R4 aan de start te brengen. Cédric Hubin kiest voor de brute power van een Skoda Fabia WRC.

En dan zijn er nog de Mitsubishi's van Cédric Verhees en Jean-Fred Colignon, maar vooral ook de spectaculaire en erg populaire Porsches. Patrick Snijers is er helaas niet bij, maar Romain Delhez mag weerwerk verwachten van Pascal Gaban, Frédéric Bouvy, John Wartique, Renaud Verreydt en vooral Gino Bux, die zijn debuut maakt met een Porsche.

En dat is nog maar het eerste deel van de prachtige affiche met 140 wagens aan de start. Het zal een bijzonder boeiende 46ste editie van de Condroz Rally worden, die verreden wordt over 20 klassementsproeven, samen goed voor 221 km. De wedstrijd start zaterdagochtend om 9h in Hoei, waar de winnaar zondag omstreeks 16h over het finishpodium zal rijden.

 

Bekijk hier de genummerde deelnemerslijst of voor meer meer info: www.condrozrally.be

Laatst aangepast op Dinsdag, 29 oktober 2019 19:24
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws