Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Stéphane Lefebvre aan de leiding

Geschreven door  Nov 03, 2019

De titelstrijd blijft razend spannend

De eerste etappe van de Condroz Rally, de traditionele afsluiter van het Belgisch rallykampioenschap, kende een erg spannend verloop. Na twaalf erg verraderlijke en modderige klassementsproeven, staat de top-6 binnen de minuut, maar de openingsdag werd wel gecontroleerd door de Franse belofte Stéphane Lefebvre, de winnaar van de editie van 2018. Bij zijn debuut met een Ford Fiesta R5 MkII heeft de Nordist 17"6 voorsprong op Sébastien Bedoret na de eerste etappe.

"We hebben niet veel gewijzigd aan de afstellingen van de Ford," vertelde Lefebvre. "De auto voelt goed aan in deze omstandigheden en ik heb geen overdreven risico's moeten nemen. Ik heb wel geluk gehad toen ik een velg stuk reed op het onverhard in Héron. Gelukkig gebeurde dat vlak voor de finish en bleef het tijdverlies beperkt..."

Sébastien Bedoret was de snelste van de Belgen. Knap van de jonge belofte die aan zijn tweede seizoen bezig is bij Skoda België. "We hebben in de voorbereiding hard aan de afstellingen van de wagen gewerkt. Ik heb veel meer vertrouwen in de Fabia R5 Evo. Dit was een prima dag..."

Adrian Fernémont volgt op de derde plaats, nadat hij in de slotfase een vijftiental seconden liet liggen door een schuiver in Héron. "Ik ben tevreden over onze eerste dag. We zitten nog op titelkoers. Ik sta 2"9 achter Sébastien, dus de eerste plaats bij de Belgen is zeker nog haalbaar. Het gevoel zit goed. Enkel jammer van dat kleine foutje in Héron, waar ik even rechtdoor ging en de wagen niet meteen in zijn achteruit kreeg."

Achter Fernémont volgen de broers Ghislain en Guillaume de Mevius, gescheiden door amper 12". Ghislain hoopt op regen om de kloof met de koplopers te verkleinen, terwijl Guillaume de lekke band betreurt die hem 24" kostte. Zonder die lekke band zou de rijder van het RACB National Team mee kunnen strijden voor de tweede plaats.

Kris Princen, de leider in het BRC, beleefde een moeizame openingsdag. Hij begon met een foute bandenkeuze en vervolgens verloor hij twee keer tijd door lekke banden, maar toch blijft de Limburger 6de op 46"1. Zijn titelkansen zijn nog intact, maar dan moet hij wel voorbij de broers de Mevius. "Ik heb in het donker hard aangevallen en het vertrouwen is toegenomen. Morgen wil ik voorbij Ghislain en Guillaume!"

Vincent Verschueren volgt op de 7de plaats na een leerrijke dag, voor Cédric De Cecco, Xavier Bouche, die de voeling met de Top 5 verloor door een lekke band, en Olivier Collard.

Cédric Cherain (van de baan) en Xavier Baugnet (koprol) moesten al vroeg opgeven, terwijl Pierre-Louis Loubet (sortie), Melissa Debackere (dubbele lekke band) en Grégoire Munster (velg gebroken en 3'30" verloren) een goed resultaat al verloren zagen gaan.

Bij de Juniors voert Gilles Pyck de stand aan. Hij is tevens leider in RC4 voor Timo van der Marel. Tweede Junior is Thibaud Mazuin voor Charles Munster.

In Historic heeft Arthur Kerkhove de openingsdag gedomineerd met zijn Ford Escort RS1800, voor Dirk Deveux die op 36"7 volgde. Maar, de leider in het Historic BRC werd door het College van Sportcommissarissen gediskwalificeerd wegens overdreven snelheid in het servicepark. Dirk Deveux neemt de leiding over voor Christophe Daco.

Zonndag staan nog 8 poreven op het menu.

Bekijk hier de stand na dag één.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws