Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kalender Belgian Rally Championship gekend

Geschreven door  Dec 05, 2019

Indrukwekkende kijkcijfers voor het Jobfixers BRC

Dat het Jobfixers Belgian Rally Championship razend populair is, bewijzen de kijkcijfers die jaar na jaar blijven toenemen. Zowel op televisie als op de sociale media is de belangstelling en de uitstraling van het Belgisch rallykampioenschap opnieuw toegenomen. De cijfers zijn ronduit indrukwekkend.

Het Jobfixers BRC komt wereldwijd op televisie. In eigen land werd van elke wedstrijd een reportage van 15 tot 20 minuten uitgezonden, zondagnamiddag op Sporza (VRT). Gemiddeld keken maar liefs 262.000 kijkers (tegenover 146.000 vorig jaar), met pieken tot 550.000 kijkers. Op RTBF was het Jobfixers BRC te volgen in het programma Automobile.

Op sociale media scoort het Jobfixers BRC ook uitstekend. De Facebookpagina heeft meer dan 38.000 volgers, met een totaal bereik van 7.160.843. In 2019 werden onze video's meer dan 2,6 miljoen keer bekeken. Ook op andere kanalen, zoals Instagram (26.300 volgers), Twitter (1.660 volgers) en YouTube (2.780 leden), noteerden we een forse toename van de belangstelling.

Sporza bevestigd

De promotor van het Belgisch rallykampioenschap, Chris Courteyn, heeft alvast goed nieuws te melden voor 2020. "De samenwerking met Sporza/VRT werd opnieuw verlengd. Dat betekent dat het Jobfixers Belgian Rally Championship in 2020 opnieuw op zondagnamiddag te volgen zal zijn op de VRT/Sporza. Dat blijft uniek en uiterst belangrijk voor ons nationaal rallykampioenschap dat wellicht het sterkst bezette nationale kampioenschap van Europa is. De ons omringende landen kunnen enkel dromen van een startveld met zoveel R5 topwagens," besluit Chris Courteyn.

BRC Talk en Facebook Live

Naast de TV-reportages, zorgt de promotor ook voor een professionele communicatie over het kampioenschap naar de geschreven media, die al jaren gebruik kan maken van een enorme database aan beeldmateriaal. Bovendien worden nieuwe projecten gelanceerd.

"Dit seizoen hebben we Jobfixers BRC Talk gelanceerd, een wekelijkse talkshow die we online uitzenden. Telkens komen enkele tenoren van het kampioenschap terug op de voorbije wedstrijd of blikken ze vooruit naar de komende evenementen. Naast de toppers, hebben we in Jobfixers BRC Talk ook aandacht voor de juniors, de organisatoren, enz. Daarnaast gaan we in 2020 enkele nieuwe projecten lanceren met Instagram, Facebook Live en een Q&A met de rijders die antwoorden op vragen van de fans. Het Jobfixers BRC zal wereldwijd nog beter te volgen zijn," besluit Stevy Courteyn.

Ondertussen is de kalender voor 2020 gekend, met dezelfde 9 wedstrijden :

29 februari : Haspengouw Rally
14-15 maart : Spa Rally
11 april : TAC Rally
1-3 mei : Rally van Wallonië
16 mei : Sezoens Rally
26-27 juni : Renties Ypres Rally
4-5 september : ConXioN Omloop van Vlaanderen
25-26 september : East Belgian Rally
7-8 november : Condroz Rally

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws