Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe met de Citroën C3 R5 DG Sport Compétition in het BRC

Geschreven door  Jan 18, 2020

Er kan geen twijfel meer over bestaan: voor DG Sport Compétition wordt het een druk seizoen in het Belgian Rally Championship 2020! Enkele weken na de aankondiging dat Kris Princen een van hun Citroën C3 R5 zal besturen, laat het team uit Theux nu weten dat ze op acht van de negen wedstrijden aanwezig zal zijn met Guillaume de Mévius en zijn trouwe corijder Martijn Wydaeghe, ook zij aan het stuur van een C3 R5, die bovendien de steun geniet van Citroën Racing.

“We kunnen inderdaad bevestigen dat Guillaume de Mévius zijn carrière in ons gezelschap zal verder zetten”, stelt Alain Georges, Rally Manager van DG Sport Compétition. “En we zijn daar heel blij om, ook al omdat dit programma – dat in het kader van de Brussels Motor Show 2020 op de Citroën-stand werd voorgesteld – de officiële steun van Citroën Racing zal krijgen. Met zijn internationale en nationale ervaring ben ik er zeker van dat Guillaume in staat zal zijn om aan het eind van het seizoen op de titel beslag te leggen. Hij rijdt hoe dan ook in ideale omstandigheden, met een testsessie voor de seizoenstart in de Rally van Haspengouw. En als we zijn prestaties in de meest recente Condroz Rally bekijken, dan mogen we heel wat van hem verwachten.”

“Ik ben heel tevreden dat ik mijn avontuur samen met DG Sport Compétition kan verder zetten”, vervolgt Guillaume de Mévius. “Ik voel me heel goed binnen het team, en bovendien genieten we de officiële steun van een constructeur. Dit volledige seizoen in het Belgian Rally Championship is voor mij een terugkeer naar de bron, want de laatste keer dat ik een volledig nationaal kampioenschap afwerkte, was in 2017 met een R2. Het feit dat ik Kris Princen als teamgenoot heb is ook een groot voordeel, want met zijn ruime ervaring kunnen we bij elke wedstrijd heel wat interessante informatie uitwisselen. De strijd tussen ons zal evenwel op het scherp van de snee gebeuren, maar zal er ook voor zorgen dat we allebei beter zullen presteren. Door tijdens de Condroz Rally als beste Belg te finishen denk ik te hebben bewezen dat ik om de zege kan strijden. Die prestatie kwam net op tijd om dit schitterende programma voor 2020 vast te leggen. Ik kijk nu al uit naar Landen!”

Geven we nog mee dat dit programma mede mogelijk werd gemaakt door de heer Laurent Barria, algemeen directeur van Citroën BELUX, de heer Mayeul Tyl, directeur van Peugeot Citroën Racing Shop, en ook mevrouw Anouk Van Vliet, communicatiedirecteur bij Citroën Belux. Allemaal mensen die zich tijdens het autosalon rond Guillaume de Mévius, Martijn Wydaeghe en Alain Georges schaarden voor de officiële ondertekening van het contract.

DG Sport Compétition, tijdens de RACB Awards 2019 tot Team of the Year bekroond, zal tijdens het nieuwe seizoen dus alom aanwezig zijn, met de Fransman Nicolas Ciamin in WRC3, vanaf de komende Rally van Monte Carlo, en het duo Princen/de Mévius in het Belgian Rally Championship. Het worden intense maanden, daar in Theux…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws