Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 31 maart 2020

logo rally online

Rally Online België

Parcours Spa Rally 2020 is tegelijk mythisch en onuitgegeven

Geschreven door  Jan 28, 2020

De Spa Rally 2020, tweede manche van het Belgian Rally Championship, mag dan wel op zaterdag 14 en zondag 15 maart geprogrammeerd staan, het spreekt voor zich dat organisator DG Sport het parcours al enkele weken geleden helemaal vastgelegd heeft. Het bestaat uit een mix van mythische en onuitgegeven klassementsproeven, met 107 kilometer tegen de klok op zaterdag en een honderdtal op zondag.

“Stellen dat het parcours grotendeels hertekend werd, is niet eens overdreven”, stelt Bernard Herman, verantwoordelijk voor het tracé van de wedstrijd. “Slechts twee chronoritten zijn identiek aan die van vorig jaar. De deelnemers zullen heel blij zijn opnieuw La Gleize te kunnen rijden – eigenlijk de proef van Andrimont – en ook Chevron. Bij de nieuwigheden onder andere een tweede proef op het plateau van Herve, mede dankzij onze uitstekende samenwerking met de gemeentelijke overheid in 2019. En met chronorit van Charneux krijgen de rijders één van de langste KP’s van het land voorgeschoteld…”

Op zaterdag worden de proeven van Chevron, Andrimont, Fays Show en Spa twee keer afgewerkt… net zoals een showetappe die WRX werd gedoopt, en die in de ‘Rallycross’-zone van het circuit van Spa-Francorchamps zal worden afgewerkt. “Binnenkort zullen we meer vertellen over deze WRX-proef, maar we kunnen nu al vertellen dat het publiek er tussen 16u30 en 22u00 van een non-stop spektakel zal kunnen genieten. Er staan twee passages van de BRC-deelnemers op het programma, de finale van de VHRS-wedstrijd… en nog een andere verrassing”, vervolgt Bernard Herman. “Gezien de bestaande infrastructuur toelaat om in de beste omstandigheden van de show te genieten denk ik dat we in Francorchamps één van de hoogtepunten van de Spa Rally 2020 zullen beleven.”

Op zondag is het de beurt aan Theux, Maquisard Show (in de afdaling, een must voor het publiek en de onvoorwaardelijke fans van deze klimkoers!), Charneux en Herve. Niet alleen voor de BRC-deelnemers, maar ook voor de teams van het Criterium.

Andere bijzonderheid van het parcours 2020: het is 100 procent asfalt! “Vorig jaar zorgden de zware weersomstandigheden er voor dat het parcours links en rechts een beetje verdween”, herinnert Bernard Herman zich. “We hebben daar uiteraard lessen uit getrokken en die zones maken in 2020 niet langer deel uit van het parcours, dat voortaan dus uit 100 procent asfalt bestaat. Voor heel wat deelnemers een geruststelling.”

Het decor is klaar, laat het spektakel beginnen…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws