Print deze pagina

Gratis toegang voor iedereen voor de WRX Showproef in Francorchamps op zaterdagavond

Geschreven door  Feb 19, 2020

De Spa Rally 2020 is op zich al een niet te missen evenement in het kader van het Belgian Rally Championship, maar organisator DG Sport stond er op om een ‘evenement-in-het-evenement’ te creëren, door in een grandioos decor een buitengewone show-KP op poten te zetten. Zaterdag 14 maart begint om klokslag 17 uur op het rallycrosscircuit van Spa-Francorchamps een non-stop spektakel van vier uur, ter gelegenheid van de WRX SuperSpéciale. En wat nog beter is: de toegang is voor iedereen volledig gratis!

“We hebben inderdaad beslist om het Belgische rallykampioenschap een mooie promotie te bezorgen door het publiek in dit 9.000 plaatsen tellende stadion gratis uit te nodigen. Niet alleen de tribune is indrukwekkend, ook de VIP-zone die alles overschouwt en het schitterende tracé, met bankings en zowel stroken asfalt als onverhard”, stelt Florian Jupsin. “Alles leent zich er toe om een groots rallyfeest te houden, want de fans hoeven geen cent te betalen om het spektakel te bewonderen, en kunnen gezien de unieke configuratie en perfect veilige omstandigheden zelfs het hele gezin meebrengen.”

De start van de WRX SuperSpéciale van Francorchamps ligt aan de voet van de tribunes, en elke deelnemer zal twee rondjes van het centrale gedeelte van het circuit afwerken, een spektakel dat door alle toeschouwers volledig kan gevolgd worden. Nadien gaat het naar het grote circuit, waar ook de finish ligt. Er zullen heel wat bolides de start nemen, want tussen 17 uur en 21 uur is er om te beginnen een eerste passage van de deelnemers uit BRC en HBRC, vervolgens de slotetappe van de rijders in de Yokohama Spa Rally Classic (VHRS), dan een tweede doortocht van de BRC- en HBRC-auto’s en als afsluiter de openings-KP van het Criterium, waarvan de deelnemers voor de eerste keer in dit unieke kader aan de slag kunnen! Gezien de aard van het circuit, dat dient voor de Belgische manche van het FIA World Rallycross Championship (WRX), mag er heel wat spektakel en schuivers verwacht worden!

“Ik denk dat we het nu al over het hoogtepunt van de Spa Rally 2020 mogen hebben”, vervolgt Yves Grosjean, nog altijd in naam van DG Sport. “Naast het sportieve gedeelte biedt het rallycrosscircuit van Francorchamps ook plaats aan onze VIP Premium-plaatsen, de zogeheten Sky Boxes. Die bevinden zich boven de publiekstribunes, bieden unieke ontvangstmogelijkheden, een onevenaarbaar zicht op het spektakel en hebben zelfs eigen tribuneplaatsen. Eens de deelnemers van de Yokohama Spa Rally Classic klaar zijn met deze WRX SuperSpéciale zullen ze hun wagens aan de voet van de tribunes parkeren en de rijders en corijders worden dan in de Sky Boxes ontvangen voor een prijsuitreiking zoals het hoort. Het is dus niet overdreven te stellen dat het een intens begin van de avond wordt, waardoor iedereen, en zeker de fans die met het gezin naar de rally trekken, in een voor een wedstrijd van dit type absoluut unieke omstandigheden van de rallysfeer kan proeven.”

Noteren we verder nog dat het rallycrosscircuit van Francorchamps op slechts enkele tientallen meters van de assistentiezone van de Spa Rally 2020 ligt. Dat betekent dat het publiek, eens de rust in deze gemotoriseerde parel van de Ardennen is teruggekeerd, de bolides van heel dichtbij kan bekijken en de rijders en corijders kan ontmoeten. Welkom aan allen, en veel plezier!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be