Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: BMA met drie wagens aan de start

Geschreven door  Feb 27, 2020

Aanstaande zaterdag wordt in Landen en omstreken de rally van Haspengouw gereden, de eerste van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship. BMA komt dit weekend met drie wagens aan de start. Grégoire Munster debuteert met de Hyundai i20 R5, broer Charles rijdt de Opel Adam R2 voor en Henri Schmelcher neemt opnieuw plaats in de VW Polo R5. Pieter-Jan Michiel Cracco is ziek en moest in laatste instantie verstek geven.

Grégoire Munster en zijn copiloot Louis Louka maken aanstaande zaterdag in de rally van Haspengouw hun debuut met de Hyundai i20 R5. Munster geniet de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing en Hyundai Belux. De wagen wordt ingezet en klaargestoomd door BMA dat in aanloop naar de openingswedstrijd van het BK een testsessie voor zijn rijders organiseerde. “Op het einde van mijn eerste halve werkdag achter het stuur van de Hyundai i20 R5 ben ik best tevreden. In vergelijking met deze ochtend hebben we heel veel dingen gewijzigd waardoor ik nu een basisafstelling beet heb. Ik voel me comfortabel in de auto en dat geeft veel vertrouwen. Vanaf deze basisafstelling kunnen we stapsgewijs beginnen bouwen. Zowel voor mezelf als voor het team is alles nieuw. Ik wil mezelf dan ook niet meteen teveel druk opleggen. Het wordt zaterdag niet mijn eerste rally van Haspengouw, wel de eerste keer dat ik er met een R5 aan de start kom. En die R5 is dan ook een nagelnieuwe wagen. De ambitie is om foutloos te blijven, de wagen verder te ontdekken en te ontwikkelen, stapsgewijs het tempo proberen op te voeren om zo op het einde van de dag mijn eerste BK punten van het nieuwe seizoen te scoren.”

Geen Pieter-Jan Michiel Cracco dit weekend in Landen. Cracco testte gisteren zijn Skoda Fabia R5 maar de testsessie werd vroegtijdig gestaakt omdat hij te ziek bleek. Deze ochtend werd beslist dat hij wegens ziekte noodgedwongen forfait geeft. Het zou de eerste deelname met een Rally2 aan de Rally van Haspengouw geweest zijn voor Cracco Jr, die daarom al aangegeven had deze wedstrijd niet te laten meetellen in het kampioenschap. Zijn seizoen begint over twee weken in de Rally van Spa.

Charles Munster begint straks met zijn Opel Adam R2 met de nodige ambities aan het kampioenschap. “Ik zou heel graag in de voetsporen van Grégoire treden en dit jaar de titel bij de Junioren pakken. Tijdens de testsessie van vandaag heb ik behalve aan de setup ook aan mijn rijstijl gewerkt. In de Haspengouw zijn er veel lange rechte stukken met hier en daar een bocht. Het is dan ook zeer belangrijk om die bocht zo zuiver mogelijk te nemen en met de nodige snelheid uit die bocht te komen. Ik ben tevreden met de trainingsarbeid van vandaag en trek met het nodige vertrouwen naar Landen.”

Henri Schmelcher neemt dit jaar voor het eerst sinds vele jaren nog eens deel aan een volledig BK Rally. Schmelcher kiest voor een VW Polo R5 van BMA. “Behalve Ieper start ik in alle andere wedstrijden. Haspengouw is voor mij meer een opwarmertje na de lange inactiviteit. Eén week later start ik in de rally van Hannuit. Dat is een wedstrijd die mij meer ligt en waar ik in het verleden steevast goede resultaten heb behaald. Meteen na Hannuit volgt de rally van Spa. Met drie wedstrijden in evenveel weken wordt het druk. Op mijn leeftijd heb ik geen ambities meer voor het kampioenschap. Wat ik dit jaar wel eens wil bereiken is om tussen al dat jonge en talentrijk rallygeweld eens in de top 10 van het BK rally te eindigen.”

BMA is dit weekend met Nikolay Gryazin ook in het buitenland actief. De Rus komt met de Hyundai i20 R5 aan de start van de Fafe rally. Vrijdagavond worden er 3 ritten gereden. De overige 10 worden zaterdag afgewerkt.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws